Ungdommen ønsker oppmerksomhet rundt fylkestingsvalget

Leder Urtė Karanauskaitė og nestleder Ole August Iversen i ungdomspanelet vil skape engasjement før høstens fylkestingsvalg.

Leder Urtė Karanauskaitė og nestleder Ole August Iversen i ungdomspanelet vil skape engasjement før høstens fylkestingsvalg.

Artikkelen er over 1 år gammel

Håper at flere unge engasjerer seg i valget.

DEL

– Videregående opplæring, et godt kollektivtilbud og tannhelsetilbud er viktige tjenester for oss som er unge i Møre og Romsdal. Fylkestinget er de som prioriterer og bestemmer innenfor disse områdene. Vi mener derfor at det er viktig at ungdom engasjerer seg før høsten fylkestingsvalg, sier nestleder i ungdomspanelet, Ole August Iversen i en pressemelding fra Møre og Romsdal fylkeskommune.

Ungdomspanelet i Møre og Romsdal er fylkestinget sitt ungdomsråd. De er partipolitisk nøytrale, og er et rådgivende organ som skal passe på at ungdom blir lyttet til. For å skape oppmerksomhet om både det kommende fylkestingsvalget og ungdomspanelets rolle vil det i sommer henge plakater på bussene i fylket.

– Vi må informere ungdom om at vi representerer ei stemme inn i beslutninger som gjelder viktige tjenestetilbud til unge i fylket, forteller Iversen.

– For oss i ungdomspanelet er det viktig å vite hva ungdommer i fylket ønsker. Når ferien er over og før kommune- og fylkestingsvalget, er det skolevalg på de videregående skolene. Da vil vi i ungdomspanelet gjennomføre en spørreundersøkelse blant elevene, for å finne ut hva ungdom i fylket er opptatt av. Denne undersøkingen vil gi oss et godt grunnlag for å gi fylkestinget gode råd i saker som er viktig for ungdom, sier leder i ungdomspanelet, Urtė Karanauskaitė i pressemeldingen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken