Ikke smart med sommerdekk her

I jakten på nyheter fant Tidens Krav det mest forsvarlig å snu ved skisenteret. Veibanen var da som på en vinterdag. Sommerdekk er da ikke det smarteste å ta seg fram med.

I jakten på nyheter fant Tidens Krav det mest forsvarlig å snu ved skisenteret. Veibanen var da som på en vinterdag. Sommerdekk er da ikke det smarteste å ta seg fram med.

Artikkelen er over 5 år gammel

På sommerens tredje dag måtte Tidens Krav på sommerdekk gjøre vendereis på snødekt vei.

DEL

Tidlig torsdag morgen twitret politiet om en lastebil som hadde kjørt av veien over Nordmarka i Surnadal. Etter flere timer med relativt intenst snøfall, var veien plutselig blitt en skikkelig vintervei.

Det gikk godt med både folk og bil denne gang, og Nordmøre Bilberging hadde allerede før klokka 9 fått bilen på veien igjen.

Tidens Krav rakk derfor ikke opp til stedet der uhellet hadde skjedd. Men det hadde vi neppe gjort uansett. Med sommerdekk på bilen var det ikke forsvarlig å kjøre lengre enn opp til skisenteret. Strengt tatt var det kanskje ikke så smart å kjøre så langt en gang.

Da vi passerte Øvre Berset slo det oss at det å kjøre med sommerdekk på denne veien ikke var det lureste. Vi møtte riktignok brøytebilen som hadde tatt unna det meste av snøen, men det var likevel mye sørpe og etter hvert snø i veibanen over Nordmarka.

Derfor ga Tidens Kravs utsendte opp jakten på lastebilen som hadde havnet i grøfta, og gjorde vendereis før vi selv sørget for å lage nyhetene i grøfta...

Det snør fremdeles tett på indre Nordmøre, og politiet advarer trafikantene; Det er snøveier i de høyereliggende strøk, og du skal ikke langt oppover Fv. 65 i retning Rindal før sørpa ligger i veibanen.

Selv om det ifølge kalenderen er tredje sommerdag og 16. april, er det derfor all grunn til å oppfordre alle om å ta det med ro langs veien. Og har du sommerdekk: Bare glem Nordmarka og de andre strekningene som Kong Vinter har snødekt igjen.

Artikkeltags