1. desember startet vinterens ulvejakt der 26 ulver skal felles. Det er en seier for mange, også oss to. Det å skyte mer ulv viser at vi prioriterer landbruk, beite og folks trygghet. Det viser at vi kanskje en dag kan fjerne den finsk-russiske lystmorderen som vandrer i norske skoger, og som kun skaper uro.

Hvert år går altfor mange bønder ute i naturen for å plukke opp opprevne husdyr. Det er tragisk å møte sine dyr på denne måten, dyr som man har et hjerte for, de finner man opprevne, halvdøde og ødelagte. Vi vil prioritere husdyr og beite istedenfor ulv fordi husdyr er mye mer viktig for økosystemet og samfunnet. Mat til folket er mye viktigere enn en lystmorder som bare skaper kaos. Ulven bringer også redsel og usikkerhet blant lokalbefolkningen som må leve med ulven i nærområdet. Vi mener at ingen i distriktene skal føle på usikkerhet og redsel der de bor.

Opposisjonen mener at ulven er viktig for økosystemet, men da ulven var utryddet her i Norge på 60-70-tallet så kollapset ikke økosystemet. Dette viser at ulven ikke har en stor rolle i økosystemet vårt. At bønder må plukke opp rester av dyrene sine, lokalbefolkningen kjenner på redsel og usikkerhet, og at økosystemet vårt klarer seg uten ulven er tre gode grunner til at ulven må utryddes her i Norge. Vi må lytte på folk som bor i områder med rovdyr da det er de som kjenner på alt dette.

Og til slutt vil vi ta opp all hetsen som er ute og går. For de siste dagene har hetsen mot jegerne økt. Jegerne som gjør en stor dugnad for samfunnet. Som sitter hele dager og netter i skogen for å bidra. Og takken de får, ja det er at det skrives ekstreme ting om de for eksempel på Facebook.

Hvor er den saklige debatten? Vi kan ha saklige debatter, også i betente temaer.

Les også

Synsing om ulv

Les også

Fullt av feil om ulv

Les også

Nullvisjon for ulv