Gå til sidens hovedinnhold

Ulv og hets

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hei igjen, Trym. Beklager sen reaksjon, men du har sikkert fått med deg hva som skjer i ulvepolitikken og det har vært travle tider for å informere ang. regjeringens planlagte lovbrudd, ikke minst å få det stanset, foruten å gjøre en innsats for å få inn penger til NOAH i forkant av de kommende rundene i retten.

Du kan ikke ha lest mye av informasjonen i gruppa du nevner uten å nevne den - "Boikott konfliktkjøtt" - hvor konflikter og kræsj innen natur og dyrevelferd er det som stort sett blir tatt opp. Du har selv gjort deg fortjent til å nevnes der, ja, når du en gang står med plakat som stolt forkynner at det som gjør deg trygg er en haug med døde jerver, en annen gang har et innlegg i en avis som er fullt av faktafeil om ulv hvor det da passer deg å ikke være redd for jerv, og nå sist i ledtog med din partifelle får tilsvarende ulvehat på trykk. Skal du leke i de voksnes bakgård må du tåle å få svar, Trym. Du kan kalle det hva du vil, men feilinformasjon må rettes opp. Som gode Arne Nævra skrev i kronikk hos Harvest: Når rovdyr er på dagsorden på Stortinget, er det ikke plass til fakta. Og jeg skriver ikke uten å forholde meg til fakta, Trym.

Du nevner hvor mange som er positive til jakt. Det er hårreisende hvordan du misbruker hvor mange som er spurt ang. generell jakt og hvor mange som faktisk er positive til ulv og ønsker bedre beskyttelse av rødlista arter, herunder en stans av jakt på rødlista arter. Når var generell jakt det samme som å slakte ned tre ulvefamilier i sonen der de liksom skal være trygge, jakter elg og aldri er en fare for sauenæringa, og holde ulvebestanden i Norge på et så krampaktig lite nivå at det blir en langvarig utryddelse av det? Om du ikke har fått det med deg, Trym, så er ulven på den røde lista i Norge. Ja da, du kan føle for å nevne undersøkelsen som viste DNA-innhold fra både Russland og Finland, men ulven er like inderlig norsk etter å ha bodd her i flere generasjoner. Ingen har godt av å dra rasediskriminering inn i ulvedebatten. Ulven i Norge inneholder ikke engang hund...

For øvrig er det noe dere i Sp må være klar over ang. å lytte til folk. For det er en enorm forskjell i å høre på og å overhøre, slik Sp i eininga gjør. Dette viser jo meningsmålingene, så jeg ønsker Sp god tur ned til sperregrensa og grundig under. Du anbefaler meg å lytte til andre, men når har de faktapunktene jeg har servert deg gått inn, Trym? Hvorfor gjør ikke DU slik du påstår at ditt parti gjør - og lytter til folket? For jeg er folket jeg også, og jeg er en del av de 60 % som ønsker ulv. Er ikke vi verd å lytte til?

Hilsen en av de som Sp aldri har lyttet TIL, og ikke akter å låne ut skoene mine til noen fra det partiet.

Les også

Hersketeknikker og hets fra Helberg

Les også

En seier for mange, et tap for naturen

Les også: Ulvejakt: – En seier for mange

Les også: Synsing om ulv

Kommentarer til denne saken