Ukjente virus

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det sies at koronaviruset er et farlig virus. Det er kanskje det. Dette viruset lar seg imidlertid bekjempe, og vil på sikt forsvinne.

Vi som er eldre ser klart at vi lever i en meget vanskelig tid. Vi tør snart ikke stole på et eneste menneske, og føler oss derfor utrygge. Vi har til alle tider hatt destruktive og utrygge miljøer, men i dag opplever vi at disse miljøene bare øker og øker i omfang over hele verden. Økningen er så tydelig at det kan sammenliknes med en smittebølge som feier over hele verden. Når så mange mennesker lar seg påvirke til deltakelse i nedbrytende kulturer og miljøer, vil jeg kalle årsaken et virus.

Historien forteller oss at vi mange ganger tidligere har opplevd vanskelige tider. Disse tidene har gjerne kulminert med ødeleggende og katastrofale kriger. Men bare etter en generasjon eller to begynner viruset å spre seg igjen. Hva kan være grunnen? Kan det kanskje ha noe med den grådighetskulturen som har spredd seg over hele verden å gjøre? Vi kjenner til at grådighet er med på å skape store forskjeller mellom rik og fattig. Disse forskjellene skaper ulikheter mellom folk og oppleves som urettferdig. Grådighetskulturen har nok gitt grobunn for de fleste nedbrytende og ødeleggende kulturene og miljøene vi opplever som svært skremmende. Disse miljøene vokser seg sterkere og sterkere, og er snart en maktfaktor vi ikke kan se bort fra. Eksempler kan være miljøer for kriminelle, narkomane, pengespillavhengige, fanatiske religiøse ekstremister, rasisme, prostituerte, svindlere og bedragere.

Vi kan gjerne si at grådighetskulturen er med på å skape alle disse nedbrytende miljøene. Men til syvende og sist er det oss selv som velger hvilket miljø vi vil tilhøre. Gjennom hele den moderne historien har fremstående personer stått fram og gitt oss gode råd om hvordan vi kan bli lykkelige mennesker. Ordene har tydeligvis ikke blitt tatt til følge. Vi er blitt mer og mer selvopptatte og egoistiske. Dette faktum vises klart over hele verden. Skyldes den negative utviklingen noe vi kan kalle et virus, vil jeg tro at dette viruset omtrent er umulig å utrydde. Hvilken fremtid ser vi da for oss?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken