Undertegnede mottar uføretrygd og lever forsåvidt greit med det. Med bo- og strømstøtte i tillegg så får jeg endene til å møtes. Men det er sånn akkurat. I går kveld så jeg på programmet Debatten på NRK. Og programleder Fredrik Solvang, som jeg synes er meget dyktig, har forlengst forstått hva det handler om. Og så må jeg nevne at det var ganske hjerteskjærende å høre at en av debattantene ikke hadde mer enn 10 kroner på kontoen sin.

Men hva slags logikk er dette i verdens rikeste land? Kanskje vi nordmenn ikke er så rike likevel når det kommer til stykket. Min mening er at vi må bruke mer av Oljefondet. Og ikke spare oss til fant.

I programmet fikk jeg også høre at realveksten på uføretrygd de tre siste årene bare har vært på 3,5 prosent. EUs fattigdomsgrense er 260.000 kroner i årsinntekt. Det er vanvittig lavt. Selv mottar jeg litt i overkant av 300.000 kroner. Og såpass må det være.

Nå nærmer julen seg. Og mange gleder seg til jul. Barn også. Det kan hende at jeg også må kjøpe litt billigere gaver til familien min i år. Men det er ingen skam.

Jeg tror det er mange som kjenner seg igjen i dette. Og så kommer nyåret. Hvilke økonomiske prognoser har den jevne mannen i gata da? Nei, seriøst sagt så er regjeringen på ville veier. Politikerne må løfte i flokk nå. Hvis ikke kan konsekvensene bli at det blir et veldig gap mellom rike og fattige i Norge. Og det vil vi jo ikke.

Avslutningsvis vil jeg oppfordre lokale politikere til å ta mer ansvar. Det er lett å mele sin egen kake og overse andres nød. Heldigvis har vi i Kristiansund gode representanter som har empati og evne til å se andres nød. Fortsett med det!

Les også

Nå må barnetrygden økes