Gå til sidens hovedinnhold

Tvangsinnleggelser – hva kan bli bedre?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Undertegnede har i den siste tiden gjort seg en del tanker om tvangsinnleggelser i den akutte psykiatrien. Noe fungerer bra, men mye kan bli bedre. Jeg har tidligere skrevet om at politiet enkelte ganger må bistå ved en tvangsinnleggelse.

Men hva er verdigheten i dette? Og hvilke tiltak må settes inn for at pasienten skal bli hørt?

Jeg tror at mye i svaret på det ligger i at pasientens ønsker må bli satt i forsetet. Men hva rører seg i hodet på en pasient som blir tvangsinnlagt? Og hvilke mennesker møter han på akuttmottaket?

Jeg tror at mye av løsningen for fremtiden ligger i å møte pasienten med respekt. Konklusjonen min må være at pasienten må få skyss av helsepersonell eller drosje til sykehuset.

Nå er det ikke min mening å kritisere politiet. Men politiet er feil etat. Selvfølgelig er det ikke til å unngå at politiet noen ganger må gripe inn.

Til slutt vil jeg kaste ballen over til politikerne i landet. Sats mer på psykiatrien. Rust opp antall sengeplasser. Psykiatrien skal ikke lenger være et stebarn i det norske helsevesenet.

Kommentarer til denne saken