1. juni feirer Clausenengen Fotballklubb 100 år. Dette er en del av en reportasje om klubbens historie. Se link nederst i saken.

– Etter at KBK ble dannet har fokuset mer og mer blitt rettet inn mot barne- og ungdomsfotballen. Både vi og KFK innså at vi «stjal» hverandres unger. Det førte til at lagene i ungdomsfotballen ble tynt besatt. Den sjuårige samarbeidsavtalen som ble inngått med KFK i 2019 omfatter mellom 700 og 800 medlemmer og spillere, rundt 600 aktive spillere i de aldersbestemte klassene i kretsserien, i år fordelt på 35–40 påmeldte lag. Det er nok ikke mange klubber i Nordmøre og Romsdal som er like store som oss, sier daglig leder Jan Trygve Pedersen, som er daglig leder i CFK. Han mener at avtalen har vært en ubetinget suksess.

– Samarbeid på alle årganger er veien å gå. I begge klubbene finnes det dyktige folk på trenersiden. Pandemien har skapt et underlig år, hvor det har vært krevende for breddeidretten å følge opp smittevernreglene. Noen lag har ikke verken hatt treninger eller kamper på lang tid, så det blir spennende å se hvor mange som har funnet seg noe annet å gjøre i fritida, sier han.

Som aktiv har Pedersen over 400 kamper for CFK, og fikk spille én sesong på neste øverste nivå i 1999. Han var også innen KBK de to første sesongene. Den hardtskytende kantspilleren scoret faktisk det aller første målet for klubben i en treningskamp mot Molde. Så gikk turen tilbake til moderklubben hvor han har spilt kamper i senior fram til nå.

Les hovedreportasjen her:

Les også

Talentfabrikken CFK i 100