Selv om skuffelsen, i skrivende stund, selvsagt er veldig stor, så skal vi ikke se på dette som «the beginning of the end, but the end of the beginning». Vi takker KBK, alle spillerne som har levert alle disse årene og alle som har bidratt til noen uforglemmelige opplevelser på stadion. Vi har sett at også vi får det til når vi står sammen i vår lille fiskelandsby, sammen på Nordmøre. Vi har sendt hjem alle lag, unntatt Bodø Glimt, med tap i løpet av disse årene. I fjorårets hjemmekamp mot Molde, ble Molde rundspilt og 2-0-seieren var ikke truet. Dette ble mange fantastiske opplevelser vi ikke torde drømme om for bare 10 år siden. Kristiansund stadion har blitt et fort. KBK var en nedrykkskandidat allerede det første året, men kjempet i stedet om spill i Europa så sent som i fjor.
Nå er tiden kommet for et år i OBOS-ligaen, men andre lag som nylig har vært et år på nivå to, Bodø Glimt, Viking, Lillestrøm og Brann, har alle kommet tilbake med fornyet kraft og kvalitet. Derfor kommer KBK sterkt tilbake i 2024. At KBK2 rykket opp betyr at mange unge spillere melder seg på.
Hva gikk galt i år? Det er ingen tvil om at alle skadene har mye av årsaken, med hele forsvaret satt ut av spill. Det påvirker resultatene. Da Ulvestad kom tilbake kunne man merke det fra første kamp. Det er også en del av problemet at det scores for få mål. Kun tre lag har scoret færre mål. Selv om fotball ikke er matematikk, så gir det en pekepinn at ett mål mer i hver kamp hadde gitt hele 24p ekstra, og ett mål mer i èn av de aktuelle kampene hadde gitt kvalikplass. Flere av de mange sjansene må omsettes i mål og da må skuddene treffe målet. Kanskje KBK kan bli det laget som scorer mest på dødballer? Den nye formasjonen har fungert veldig bra. Nå gjelder det å høste inn erfaringene, forbedre svakhetene, evaluere stallen og feie over OBOS-ligaen neste år med samme stil som Brann har gjort i år.