Blir motivert av turnernes glede over å mestre

STILLER OPP: Marion Dangel var på plass i Kristiansund turnforening like etter at hun flyttet til nordmørsbyen i 2005.

STILLER OPP: Marion Dangel var på plass i Kristiansund turnforening like etter at hun flyttet til nordmørsbyen i 2005.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Marion Dangel går hver dag rett fra jobb til turntrening.

DEL

TK SPRER JULEGLEDEHun mener hun har fått sin del med omtale nå. Forrige uke ble hun presentert i Hjørnet på siste side. Det gjorde hun fordi hun på den måten fikk markedsført Kristiansund turn­forenings tradisjonelle juleshow.

Når Tidens Kravs utsendte dukker opp på legekontoret på Kongens Plass med julestjerne, har vi med oss følgende begrunnelse fra forslagsstilleren:

«Hun står på året rundt for våre turnere. Både i ferier, helger og ukedager. Innland og utland. En glede og støttespiller».

Marion Dangel vil ikke bruke store ord om sin innsats, men bekrefter at det blir noen timer i uka hun bruker på turnforeningen.

– Tirsdagen er fridagen min, sier hun. De andre dagene går hun rett fra jobben til treningslokalet i Braatthallen.

– Da er jeg hjemme klokka 20.00 om kvelden. Noen av jentene er på et såpass høyt nivå at de må ha en del trening. Men jeg er ikke alene. Vi er flere rundt turnpartiene, understreker hun.

Hun har ansvaret for konkurransepartiet som også inkluderer rekruttparti og aspirantparti. De 19 jentene er i alderen fra sju til 16 år.

Når vi spør om hvorfor dette engasjementet, ser hun nesten litt forundret ut.

– Jeg har sett øynene deres, hvordan de stråler, gleden de viser over å mestre et moment eller en øvelse. Det er så herlig å oppleve. Når vi har såpass målbevisste jenter, er det bare artig for meg.

Alltid aktiv

– Hvorfor ble det turn?

– Jeg var aktiv allerede fra fødselen. Hele familien, mor og far og mine søsken var alle aktive. Jeg var aktiv i en turngruppe helt til familien flyttet til Kristiansund. Jeg savner forresten en voksen turngruppe her i byen. Jeg har egentlig ikke tid, men det hadde vært artig med en slik gruppe.

Selv om foreningen har alt de trenger av utstyr i Braatthallen, er hennes drøm en egen turnhall.

– Alt hadde blitt enklere om vi hadde vår egen hall, men det forblir nok en drøm. En hall koster for mye, men skulle noen ha lyst til å sponse oss, er det bare å melde seg!

Hun gleder seg over at jule­showet både ble flott og vellykket.

– Det viktigste er at barna trives.

Det var ikke tilfeldig at det ble Kristiansund for familien. Bryllupsreisen gikk hit i 1994, og siden reiste de i alle feriene til Kristiansund.

– Min bestemor var født Olsen og var fra Kristiansund. Hun ble kjent med en tysk soldat som var stasjonert i Kristiansund under krigen. Etter krigen reiste hun til Tyskland for å leve sammen med bestefar.

Bestemora fikk til jul tilsendt lokalaviser hjemmefra.

– Hun snakket dessverre ikke norsk til meg, og jeg lærte derfor ikke noe av språket. Da vi flyttet hit i 2005, måtte jeg først ta et norskkurs.
Å flytte tilbake til Tyskland har aldri vært noe tema. De har imidlertid lett etter det rette huset.

– Vi kjempetrives her i byen. Nå har vi kjøpt et hus på Frei som vi er i gang å pusse opp.

Artikkeltags