(Nidaros): De rundt 40 deltakerne skal innom Norge, Island, England, Skottland, Irland og Italia og besøke forskjellige steder hvor den 25. James Bond-filmen «No Time To Die» ble filmet.

– Vi skal gjenskape alle actionscenene man kan se i actionfilmer som James Bond, sier reisekonsulent Lindsay Boyd i Uber Alles Travel til avisa Nidaros.

I Norge skal de hemmelige agentene spille paintball på en stor bane med hinderløyper, hvor første som kommer seg i mål uten å bli skutt blir hentet ut av helikopter og ført videre til neste destinasjon som er lunsj i en grotte.

Biljakt over Storseisundbrua

Etter lunsjen venter Aston Martins og biljakt over Storseisundbrua på Atlanterhavsveien på Averøy, hvor deler av «No Time To Die» ble filmet, før gjestene skal videre til Trondheim og båtkappløp til Munkholmen.

– Vi har leid inn seks røde båter fra Forsvarets Spesialkommando i Norge og gitt beskjed til båtførerne om at det er et kappløp. De har fått beskjed om å gi full gass, at de har lovt å herje og kjøre foran hverandre og at det er lov å lage bølger for de andre lagene for å gi seg selv en fordel, forteller Boyd til Nidaros.

Hele turen, som starter i England og ender i Italia, vil bli filmet av et innleid filmmannskap slik at deltakerne etter opplevelsen kan få sin egen James Bond-film med seg selv som deltaker.

Forretningsmenn og rike familier

Prisen er mellom 85.000. og 90.000 amerikanske dollar, altså opptil 774.000 norske kroner, per deltaker for den 21 dager lange turen. Og man må bli invitert for å være med.

En av årsakene til den høye prisen er at turdeltakerne blir fløyet fra i privatfly fra land til land. I tillegg fristes det med femstjerners middager, eksklusive bilmerker som Aston Martin og Ferrari og et privat arrangement på Tower of London med invitasjon fra dronningen.

Boyd forteller at deltakerne består av omtrent 60 prosent menn og 40 prosent kvinner i aldersgruppen 28 til 65 år. Halvparten av de 40-45 plassene er booket.

– Det er rike forretningsmenn og personer som kommer fra rike familier, i tillegg til at noen har fortalt at de bruker sparepengene sine på turen, forteller turoperatøren.

Turen var egentlig planlagt til slutten av september, men er nå flyttet til enten april eller mai neste år på grunn av koronarestriksjoner. Blant annet krevde italienske myndigheter at uvaksinerte amerikanere måtte i femdagers karantene, noe som punkterte planene om seks dager i Italia.