Tungvint med QR-koder i hjemmetjenesten

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Må si jeg støtter opp om innlegget ang hjemmetjenesten og bruk av QR-koder.

Jeg jobber i hjemmetjenesten, og vet hvor tungvint dette er for oss alle. Hvem er det som har kommet opp med denne ideen? Rådmann? Kommunalsjef? Og hva er formålet, egentlig? Tror ikke et øyeblikk at dette gagner oss, men heller ledd i en nedbemanningsprosess, kanskje? Har vi for lite å gjøre, er det for mye «innetid»? Hvis det er det dere lurer på, så bør dere heller se på antall brukere av hjemmetjenesten, antall tjenestetimer osv. Mange har økt pleiebehov, og vi ønsker også å tilrettelegge mest mulig for den enkeltes ønsker. Hjemmedød er mer og mer vanlig, noe som kan være ganske så ressurskrevende.

Vi har mye vi må holde fokus på i en arbeidshverdag, og dette å hele tiden måtte huske på å skifte mellom de ulike kodene oppleves faktisk som en merbelastning. Pga Covid 19, så tas ikke nettbrettene med inn i de enkelte hjem. Da må vi på forhånd, før vi kjører ut, skrive ned løpenummeret til alle pasienter vi skal hjem til. I bilen før vi går inn til den enkelte pasient, må vi logge oss på nettbrettet og føre dette nummeret inn, i stedet for å scanne. QR-kodene som er plassert i dørkarmer, er også et kapittel for seg. Du må få riktig avstand mellom nettbrettet og kodene, og du kan bli stående og zoome en stund før du får det til. Ikke alle har godt nok utelys heller, da blir det ekstra vanskelig å få det til.

For min egen del så orker jeg ikke å bruke så mye energi på dette, og vet det er flere med meg. Arbeidsgiver må bare komme med advarsler, gjerne omplassere meg også, hvis jeg da ikke kommer dere i forkjøpet og sier opp selv. Kjenner strikken begynner å bli tøyd nok nå! Vi er mange som føler oss overkjørt på mange områder. Kan bare nevne flyttingen av alle rodene under samme tak (trangt, bygget ikke beregnet for så mange), koronaturnusen og ikke minst den pågående varslingssaken.

I vestibylen kom det opp en skjerm som viser hvor «flinke» de ulike rodene er på å bruke QR-kodene. Denne skjermen har riktignok vært svart en god stund nå. Regner med at dette også kostet noen kroner. Likeså kaker som blir servert når vi har vært «flinke». Hva skal en mene om dette? Vi lar oss ikke kjøpe med kaker. Er så enig med vedkommende som skrev innlegget i går, lytt til de ansatte i stedet. Man må heller spille på lag, det kommer en lengst med hvis en vil beholde, og ikke minst rekruttere sykepleiere og helsefagarbeidere til kommunen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken