Gå til sidens hovedinnhold

Trump hevder å ha vunnet valget

– Slik jeg ser det, har vi allerede vunnet dette valget, sier Donald Trump. Han hevder den amerikanske nasjon utsettes for valgfusk og en massiv svindel.

I en tale mens stemmene telles i USA, gikk Trump gjennom de foreløpige resultatene i en rekke delstater. Han hevdet at han hadde vunnet vippestatene Pennsylvania og Michigan, selv om det gjenstår mange stemmer å telle der.

Dette gjør Trump tilsynelatende svært sikker på at han vil vinne hele presidentvalget - selv om det så langt slett ikke er noen garanti for det.

– Vi kommer til å vinne dette. Og slik jeg ser det, har vi allerede vunnet, sa Trump.

– Stor svindel

Trump kom også med anklager om juks og valgfusk i sin korte tale. Han hevdet at «vår nasjon utsettes for en stor svindel», og at USAs høyesterett vil måtte ta stilling til saken.

– Vi kommer til å gå til høyesterett. Vi ønsker at all stemmegivning må stanse, sa presidenten.

I USA har stemmegivningen allerede stanset, men stemmetellingen pågår en rekke steder. Før talen hevdet Trump på Twitter at hans motstandere forsøker å «stjele» valget. Meldingen ble skjult av Twitter.

– På vei mot seier

Etter Trumps tale kom visepresident Mike Pence på scenen og sa at Trump var på vei mot seier. Pence brukte ikke formuleringer som at valget allerede var vunnet.

I talen virket Trump noe mindre sikker på hvordan resultatet ville bli i delstaten Arizona. Kort tid senere meldte nyhetsbyrået AP at Joe Biden har vunnet her.

Kommentarer til denne saken