Gå til sidens hovedinnhold

Treningsforbudet i Viken kan utsette seriestarten ytterligere

Norges Fotballforbund jobber for å få til et unntak for toppklubbene som er rammet av de strenge tiltakene i Viken fylke.

Norges Fotballforbund har informert alle toppklubbene i fotball som holder til i Viken, om at all toppidrett har blitt stengt ned.

«Nedenstående gjelder for alle klubber i Viken fylke. Myndighetene innfører det høyeste tiltaksnivået, tiltaksnivå A, i Viken fylke fra og med midnatt mandag 15. mars. Det betyr at all toppidrett i fylket stenges ned. De nye restriksjonene er innført uten noen form for forvarsel. Situasjonen er alvorlig, og NFF vil føre tett dialog med NIF og myndighetene om veien videre» står det i en epost fra NFF, skriver Romerikes Blad.

Forbundet jobber for å få til et unntak for toppklubbene.

– Det er mange lag nå som ikke får trent fram til 11. april. Hvis vi ikke får løst opp i dette, er seriestarten i mai i spill, sier konkurransedirektør i NFF Nils Fisketjønn til NTB.

I Viken har myndighetene lagt seg på tiltaksnivå 5 A, som ikke tillater trening. I Oslo er tiltaksnivået 5 B, som ikke omfatter toppidretten, og trening er dermed lov.

– I og med at toppfotballen ikke er spesifikt beskrevet i 5 A, ber vi om en klargjøring av dette med håp om at det gjøres et unntak. De som trener utendørs i lukkede miljøer og lukkede grupper, må kunne fortsette, mener vi, sier Fisketjønn.

Seriestarten i Eliteserien har allerede blitt utsatt én gang, til første helgen i mai.

Fisketjønn opplyser at NFF er i dialog med Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og Kulturdepartementet.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken