– Tenk dere det! Hun holder sin første konsert på mange år på Kulturfabrikken torsdag 2. november. Billettene legges ut i morgen torsdag 16. mars, sier Dag Inge Landbakk, booking manager/administrasjon i Kulturfabrikken.

I en pressemelding skriver Landbakk at Lynni Treekrem ble født i Seattle og flyttet med familien til Kristiansund der hun vokste opp sammen med barndomsvennene Frode Alnæs og Øivind Elgenes.

Lynni fikk sitt endelige gjennombrudd med «Engler i sneen» i 1991 i duetten med Jonas Fjeld. Samme året kom hennes debutplate «Ut i vind» som inneholdt selvskrevne tekster. Mange av dem ble godt kjent over hele landet gjennom radioen, og da spesielt «Mexico», og det «å smør på brødskiva di sjøl» ble et kjent begrep, særlig da Team Antonsen brukte den i sitt humorprogram på NRK i 2004. Plata inneholdt flere klassikere som «Vi e på vei» samt Lynnis versjon av «Veit et sted»

Sammen med Steinar Albrigtsen og Henning Kvitnes ga hun i 1999 ut «Falne engler» med Kris Kristofferson-sanger.

– Lynni har alltid elsket å turnere, og har gjort det over hele landet. Nå er hun endelig tilbake etter mange år borte fra rampelyset. Møt Lynni med den magiske stemmen på Kulturfabrikken. Himmel og hav som vi gleder oss, sier Landbakk.