Det er «Spirit of Adventure» fra det britiske rederiet Saga Cruises som skal anløper Kristiansund, i tillegg til gjengangerne «Otto Sverdrup» og «Maud» fra Hurtigruten Expeditions. Det skriver Kristiansund og Nordmøre Havn i en pressemelding.

– Dette er årets første anløp med et utenlandsk cruiseskip. «Spirit of Adventure» har rundt 750 britiske gjester om bord og skal ligge i Kristiansund hele dagen, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn i meldingen.

Saga Cruises har anløpt Kristiansund på sine vintercruise i en årrekke, men det blir første gangen for «Spirit of Adventure». Skipet sto ferdig høsten 2020 og er et av rederiets to nye luksusskip skreddersydd for det britiske markedet, heter det i pressemeldingen.

Atlanterhavsveien og Kvernes stavkirke står på utfluktsprogrammet. Mange velger også å oppdage byen på egen hånd.

– Det blir garantert mange britiske turister og en del tyske i bybildet lørdag, sier Erika Indergaard.

Uvanlig

Tre cruiseskip samme dag hører til uvanlighetene i Kristiansund.

– Det er en kabal som må gå opp, så da har vi måttet tilpasse anløpstidene noe, slik at det blir plass til alle. «Spirit of Adventure» ligger på Devoldholmen hele dagen, mens «Otto Sverdrup» og «Maud» avløser hverandre på Storkaia. I tillegg anløper den ordinære kystruten lørdag ettermiddag og tar over kaien til cruiseskipet fra Saga, sier havneinspektør Bjørnar Eresvik.

Kristiansund er siste anløpshavn på det 17 netter lange cruiset med tema nordlys.