Mari Bølla ble like etter klokken 22 fredag kveld utropt til årets vinner av Idol på TV 2. Dermed ble det andreplass på Tore Pedersen fra Sunndal.

– Det kjennes ut som jeg har vunnet likevel. Jeg er sinnsykt stolt av Mari, hun fortjener det så sykt, sa sunndalingen like etter at avgjørelsen var klar.

– Hva er veien videre for deg nå, ble han spurt.

– Først må jeg komme ned på jorda igjen, sier Pedersen.

Til superfinale

Kveldens finale på TV 2 var den første hvor det var tre finalister – fordi Tore Pedersen ble reddet av dommerne da han røk ut for to uker siden.

Selv gjennomførte idolfinalisten sitt første nummer, nemlig «Want To Want Me» av Jason Derulo, til stor jubel fra både familien og dommerne. Med nyinnøvde dansetrinn inntok han scenen med stor autoritet.

Dommer Silje Borgan Larsen har sagt det før, og gjentok enda en gang hvem som synger best i denne Idol-sesongen.

– Du «nailer» det, du har et vesen man blir glad i på to sekunder – en stemme som har gitt meg de største opplevelsene denne sesongen, sa hun.

Tix fulgte opp i sin tilbakemelding:

– Du er et godt eksempel på når unge får støtte og support. Din reise slutter ikke her, det er starten på neste kapittel.

Mor var preget

Det var en tydelig preget mor Gunn Inger Reiten som tok imot rosen sønnen fikk på scenen fra dommerne, og jubelen sto i taket rundt i Sunndal da det ble klart at Tore gikk videre til superfinalen.

Den ene av de tre finalistene, Oda Kristine Gondrosen, røk ut av konkurransen på nest siste hinder. Dermed sto det til slutt mellom Tore Pedersen og Mari Bølla.

– Veldig stolt, dette er rørende. Han ønsker å stå på scenen, må finne riktig modus for den neste sangen, sa Reiten før sønnen kom på scenen for å gjennomføre det andre sangnummeret i konkurransen, denne gangen i superfinalen.

Selv gledet Tore seg til å gjennomføre finalenummeret, som var Michael Boltons store hit «How Am I supposed To Live Without You».

I videoen som ble vist før han kom på scenen, ga han litt innblikk i hva som skal til for å vinne.

– Nå står jeg og synger inn vinnerlåten, det er helt sjukt. Man må ha selvsikkerhet, jordnærhet og gå all in. «How Am I supposed To Live Without You» treffer på alt jeg liker med én sang. Nå er jeg på målstreken og skal kjøre på. Det eneste jeg vil nå er å vinne dette her, sa Pedersen.

Spennende

Det ble et ulidelig spennende øyeblikk da programleder Katarina Flatland ropte opp vinneren av Idol 2020 på H3 Arena på Fornebu.

Til slutt var det 15-åringen Mari Bølla fra Bryne som gikk av med seieren og får platekontrakt og bil i premie. Hun er den yngste vinneren noen gang i Idol Norge.