Kjære lesere: følg med i kveld på Lindmo klokken 21.40 på NRK 1. Der blir langrennsstjerna Ingvild Flugstad Østberg intervjuet. Hun står fram med sin tidligere spiseforstyrrelse. Hun forteller blant annet at hun ikke spiste nok. I VM på ski i Seefeeld i 2019 skulle hun være på topp. Og det var hun også. Hun tok fem medaljer. Men i bakhodet hennes var det bange anelser. Hvordan skulle dette gå framover?

Og det viste seg å stemme. Hun ble stengt ute fra Skiforbundet fordi hun hadde blitt for tynn. Hva er logikken i dette? Spiseforstyrrelser i toppidretten er ganske vanlig og utbredt. Men jeg tror mørketallene er store.

Men litt tilbake til Ingvild. Jeg kjenner ikke hele historien og sannheten, men noe underlig og påfallende må ha skjedd. Jeg drev selv som ganske ung med friidrett i Norodd IL og fant ganske raskt ut at skal du bli god, så må du ofre mye. Jeg måtte ta et valg. Ville jeg stå foran eller bak kamera? Jeg valgte journalistdrømmen i Tidens Krav. Dette var i 1987. Så mye har forandret seg. Skrivinga mi er heldigvis intakt.

Avslutningsvis vil jeg rette en stor takk til Ingvild. Hun tør å stå fram der andre svikter. Sterkt. Og så håper jeg at hun har flere gode år igjen i langrennsløypa. Vi trenger slike idrettsutøvere som deg, Ingvild!