Slekt og venner var til stede da Tom Einar Felberg ble stedt til hvile fra Kirkelandet kirke 21. juli. Sørgehøytideligheten tok til ved at «Vitae Lux» ble spilt på orgel. Solist var Øystein Felberg på trompet. Deretter ble «Alltid freidig» sunget i felleskap. Minnetalen ble holdt av forrettende prest Tormod Sikkeland:

«Når Tom ble spurt om hvor han var fra, svarte han alltid at han ble født på gamlehjemmet på Jevnaker. Han vokste opp i Åsbygda, som ligger mellom Jevnaker og Hønefoss. Han var den 3. i søskenflokken på 7. De var en musikalsk og aktiv familie som var mye ute i naturen. Utallige timer ble brukt nede ved elva, der Tom og broren kunne stå i timevis og fiske.

Som ungdom tok Tom realskole og gymnas i Hønefoss og reiste deretter til Levanger der han gikk på lærerskole. Han fikk sommerjobb på Smelteverket i Mo i Rana og meldte seg inn i Mo Idrettslag. Der drev han med friidrett og ble blant annet norgesmester i stille lengde med lengden 3,46m. Han var en veldig aktiv mann og drev også med håndball. Tom bodde et år på Elverum der han spilte i Eliteserien. Senere ble det mye bedriftshåndball der han var kjent for kraften i venstrearms-skuddene.

På lærerskolen ble han kjent med mange kristiansundere og derfor søkte han jobb som lærer i Kristiansund, og fikk jobb på Innlandet skole i 1972. Året etter ble Grete også ansatt der. De to ble fort et par og giftet seg i 1975. De flyttet til et rekkehus i Myra i 79, og Hanne ble født samme år. Håvard ble født i 83. Tom drev stadig på med prosjekter, alt fra bygging av garasje til oppussing og sprenging av stein i kjelleren. Han har alltid vært interessert i naturfag, og barna vokste opp med kjemi på kjøkkenbordet. I 1994 flyttet familien til en enebolig i Brunsvika der Tom fikk mange nye prosjekter å bryne seg på. Han elsket det nye huset, særlig på grunn av beliggenheten der man fikk storhavet nesten rett inn på stua.

Tom jobbet på Innlandet skole frem til 1986 da han gikk over til KPT Naturfag. De siste yrkesaktive årene jobbet han som inspektør og lærer på Allanengen barneskole.

Tom var veldig glad i å være i naturen og hadde god kjennskap til fugler, dyr og planter. Denne kunnskapen delte han gjerne med de som var sammen med han på ulike turer. Han var veldig glad i Stikk Ut, og gjennom dette oppdaget han flotte turmål på Nordmøre og omegn sammen med Grete. De var også på mange turer med seniorgruppen til Utdanningsforbundet. Tom var også opptatt av historie og ble veldig interessert i Kringsjå og vannforsyningen til byen i gamle dager. Han tok på seg oppdrag som guide for forskjellige grupper og orienterte om Kringsjås historie.

Fotografering ble etterhvert hans store lidenskap, og kameraet hadde han med seg nesten over alt. Han ble kjent for sin fotograferingsstil der motivene ofte var vakker natur, men også detaljer som andre ikke la merke til. Han likte å dele bildene sine og kunnskapen sin om motivene med andre på sosiale medier. Han ble veldig glad for alle tilbakemeldingene han fikk, hver «like» var verdifull for han.

Tom var svært sosial og kjente veldig mange både gjennom jobb og idrett. Han hadde mange venner og var flink til å få folk i prat. Han var kjent som omtenksom, raus og omsorgsfull. Tom var også veldig glad i barn og hadde lett for å komme i kontakt med dem. Derfor var det stor stas når det første barnebarnet, Minea, ble født i 2010. Hun ble et veldig kjært motiv, og hvert ansiktsuttrykk ble foreviget. I 2015 kom barnebarn nummer 2, Olivia, som bor langt unna. Tom fulgte begge med stor kjærlighet.

I juni 2020 fikk Tom en kreftdiagnose som det ikke finnes helbredende behandling for. Helsetilstanden gikk raskt nedover det siste halvåret. Han døde på sykehuset den 11. juli, 70 år gammel. Nå er det minnene dere har tilbake, minner dere må ta vare på som en verdifull eiendom.»

Etter disse ordene var Maritta Ohrstrand framme og sa sin siste hilsen til en kjær venn. Deretter ble de vakre blomsterhilsningene lest opp. Forsamlingen fikk så høre «Blå salme» spilt på cd. Prest Sikkeland holdt så andakt med utgangspunkt i Samle 121. Etter jordpåkastelsen sang de sørgende «Å leva, det er å elska». «Wild theme» med Mark Knopfler ble spilt på cd. «Ut mot havet» spilt av organist sammen med trompetist Øystein Felberg avsluttet sørgehøytideligheten i Kirkelandet kirke.

Kistedekorasjon fra Grete, Hanne og Hans Christian, Håvard. Blomsterhjerte fra Minea og Olivia. Krans fra mor Ruth, Hans Kristian og Bjørg, Grete og Tor Arne, Anne og Bjørn, Øystein og Britt Isabel, Finn Ståle og Hege, Kristin og Bjørn. Krans fra Torild og Olav, Stine og Ragnar. Krans fra Maritta og Erik, Jorunn og Bjarne med familier. Krans fra Hallstein og Annbjørg, Ann-Elise og Børge, Ingvild og Kim, Ida Marie og Tim, Nils og Sylvi, Sondre og Julie, Joar og Issie, Rikke og Ola, Jan Andre og Ingvild. Bårestykke fra Pensjonistrådet i utdanningsforbundet Kristiansund. Bårestykke fra tidligere kollegaer ved Allanengen skole. Bårestykke fra naboer i Storskarven vest og Steggen velforening. Bårebukett fra fettere og kusiner på Aurdal gård med ektefeller. Bårebukett fra kusine Aase Gina og datter Liv Ragnhild med familie. Bårebukett fra Lasse. Bårebukett fra Sveinung, Åsmund, Mari. Bårebukett fra Elin, Halvor og Susanne. Bårebukett fra Kjell Erik, Ottar, Jan, Per, Harald, Gunnar, Aksel. Bårebukett fra gamle Kripos. Familien ønsket å hedre Tom Einar sitt minne ved å gi en minnegave til Gode Verdier.

Fred over Tom Einar Felberg sitt minne.

Flere dødsannonser: