Gå til sidens hovedinnhold

Toldboden i Ålesund fikk bot på 75.000 kroner brudd på covid-forskriften

HR Restaurantdrift, som drev Toldboden i Ålesund fram til 1. mai, har blitt ilagt et forelegg på 75.000 kroner for brudd på covid-forskriften. Mange gjester ble smittet etter besøk i restauranten helgen 16. til 18. april.

– Overtredelsen av covid-19 forskriften består i at restauranten gjentatt serverte alkohol til gjester uten at de også ble servert mat slik forutsatt i forskriftens bestemmelser, sier politiadvokat Mathias Häber i en pressemelding som Møre og Romsdal politidistrikt har sendt ut fredag.

Politiet har – ifølge pressemeldingen – avhørt mange gjester og flere ansatte.

– Etterforskingen etterlater et klart inntrykk av at regelverket på dette punkt ikke er overholdt, skriver politiet.

– Manglende etterlevelse av den såkalte spiseplikten har ført til at mange gjester har fått servert mer alkohol enn hva de skulle ha fått. Dette har nok igjen vært en sterkt medvirkende årsak til at mange gjester synes å ha tatt lett på egen sikkerhet og de rådende anbefalinger rundt smittevern, heter det videre i pressemeldingen.

Dersom forelegget ikke blir vedtatt vil det ifølge politiet bli lagt ned påstand om 100.000 kroner i bot, og dekning av saksomkostninger, når saken behandles i tingretten.

Kommentarer til denne saken