Da han et kvarter senere ble tatt for å sparke i døra på et annet utested, var det slutt på tålmodighet og velvilje ...

– Mannen, en østlending som var på besøk i Kristiansund, kunne ha spart seg 8.000 kroner dersom han hadde gjort som han ble pålagt etter den første hendelsen, sier seksjonsleder Knut Endreseth på politistasjonen i Kristiansund.

– Vi fikk melding om bråk og slagsmål utenfor et utested i sentrum sent fredag kveld. Mannen ble pågrepet på vei bort fra stedet, sier Endreseth.

Det ble gjort videoopptak av tumultene, men ingen ville anmelde mannen, som er i 20-årene. Politiet ga ham derfor et påbud om å forlate sentrum.

– Hadde han hørt etter og gått til stedet der han var på besøk, hadde ikke dette fått noen konsekvenser for ham. Men det gjorde han ikke.

15 minutter

Bare et kvarters tid etter at politiet hadde sendt østlendingen i marsj ut av sentrum, fikk de melding om at det sto en høylytt mann og sparket i døra på et annet utested.

– Da patruljen kom dit, viste det seg at det var samme mann som de nettopp hadde gitt pålegg om å forlate sentrum. Da var det slutt på velviljen. Han ble tatt med inn til stasjonen og måtte overnatte i arresten. Da han våknet, ble han presentert for et forelegg på 8.000 kroner for å ha forstyrret den alminnelige fred og orden, sier Endreseth.

– Mannen, som da hadde blitt edru, godtok bota før han forlot politistasjonen, legger han til.