Tok første spadetak for ny skole

Ordfører Margrethe Svinvik tok det første spadetak tatt på Øye.

Ordfører Margrethe Svinvik tok det første spadetak tatt på Øye. Foto:

Ordfører Margrethe Svinvik la onsdag ned grunnsteinen for Surnadal barne- og ungdomsskole.

DEL

Et nesten enstemmig kommunestyre i Surnadal sa i slutten av februar ja til planene om å bygge ny skole samt å bygge om dagens ungdomsskole til en felles 1-10-skole på Øye. Skolesaken har etter hvert blitt mange år. I fjor vår så det ut til at byggingen kunne komme i gang, men anbudskonkurransen ble avlyst da anbudene ikke var i nærheten av vedtatt ramme på 175 millioner kroner. Dermed ble det en ny runde for å nedskalere prosjektet for å spare penger. Kommunestyret sa før jul ja til en utvidet ramme på 215 millioner kroner og ved anbudsåpningen viste det seg at minst ett av de tre anbudene var innenfor rammen.

Nå er altså første spadetak tatt på Øye.

Representanter fra plan- og byggenemnda, hovedutvalget for miljø, arealforvaltning og teknikk og entreprenør Consto Midt-Norge avdeling Surnadal var med da ordføreren stakk spaden i bakken. Det var også – ifølge en pressemelding fra kommunalsjef Astrid Mogstad Høivik – byggherreombod Helge Rønning frå XPRO.

– Endelig er vi i gang med det desidert største byggeprosjektet i Surnadal kommune noen gang, vi er i gang med å skape en ny skoleframtid for en ny generasjon av unger, sa ordfører Svinvik i sommervarmen – blant annet – og la til:

– Som ordfører er det en ære å få ta det første spadetaket for det som jeg er sikker på skal bli en skole vi som innbyggere, ansatte, foreldre og unger vil være stolte av og vil bli glade i.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken