Gå til sidens hovedinnhold

To til sykehus etter ammoniakklekkasje i Tomrefjord

Nødetatene i Møre og Romsdal jobber fortsatt med å evakuere og å få stanset en ammoniakklekkasje i Tomrefjord i Vestnes i en større båt. To er kjørt til sykehus.

Politiet i Møre og Romsdal bekrefter at de har evakuert 19 personer fra området, ifølge Romsdals Budstikke. To personer er blitt eksponert for lekkasjen, og er kjørt til sykehus for undersøkelser. Politiet kan ikke bekrefte skadeomfang til personene.

Tidligere har operasjonsleder Sindre Molnes i Møre og Romsdal politidistrikt bekreftet overfor NTB at det bor rundt 40 beboere nær lekkasjeområdet.

– Alle som jobber og bor i området, er evakuert, og brannvesenet jobber nå med å lokalisere lekkasjen, opplyser operasjonsleder Sindre Molnes i Møre og Romsdal politidistrikt.

– Det er ikke eksplosjonsfare, men gassen er giftig og kan gi ubehag i friluft og kvelning ved inntak av større mengder innendørs, ifølge operasjonslederen.

Politiet bekrefter at det er snakk om en 45 meter lang og 8 meter bred fiskebåt ved Solstrand Verft, men de kan ikke bekrefte størrelsen på lekkasjen.

– I utgangspunktet har vi kontroll, og evakuering fra sikkerhetssonen er standard prosedyre i forbindelse med gassutslipp, sier Molnes.

Kommunen har gitt beboerne i området tilbud om å ta inn på et hotell som blir brukt som evakueringssenter.

Kommentarer til denne saken