En person ble tatt i et snøskred ved Grøtdalstind i Ørsta onsdag ettermiddag. Tidligere på dagen ble en annen person tatt av snømassene ved Steinberget i Rauma.

Det gikk hele åtte skred i Møre og Romsdal onsdag, og politiet og Hovedredningssentralen Sør-Norge ber folk om å holde seg unna skredterreng da skredfaren nå betegnes som høy.

Politiet meldte klokken 16.45 onsdag om tre nye snøskred, hvorav det ene er skredet i Grøtdalstind. Tilstanden til personen som ble tatt er foreløpig ikke kjent, men politiet opplyser til VG at personen er reddet ut og brakt til sykehus.

Politiet skrev på Twitter klokka 16.13 at luftambulansen var kommet i kontakt med personen som ble tatt av skredet ved Steinberget.

– Han er våken og klar, sa operasjonsleder John Bratland til Dagbladet.

Skredet ved Steinberget er omtrent 300 meter bredt og har gått helt ned til bunnen av fjellet.

Onsdag ettermiddag meldte politiet at det hadde gått en rekke skred i området. Et nytt skred på Kjøvskartind i Rauma, der det er uvisst om noen er tatt skredtatt, samt ved Slogen i Ørsta, der ingen er tatt.

I 16-tiden kom det melding om ytterligere et skred i Rauma, ved Hestebotn. Politiet opplyser at det ikke er kjent om noen er tatt av dette skredet, men at de skal jobbe med å få oversikt over situasjonen.

I løpet av få timer tidligere onsdag gikk det også tre snøskred fra ulike fjell i Ørsta i Møre og Romsdal. Ingen ble skadd i disse. Også i Gjemnes på Nordmøre gikk det skred onsdag.