To nye tilfeller av koronasmitte i Kristiansund

Testutstyr for prøvetaking av personer som kan være smittet av koronaviruset.

Testutstyr for prøvetaking av personer som kan være smittet av koronaviruset. Foto:

Smitteteamet føler at situasjonen fortsatt er under kontroll, men advarer: – Vi må være forberedt på at antall smittede kommer til å øke framover.

DEL

To nye personer i Kristiansund har fått påvist koronasmitte. Det opplyser Kristiansund kommune i en pressemelding mandag kveld.

– Begge dagens bekreftede smittede er smittesporet og smitteteamet føler fortsatt at situasjonen er under kontroll, skriver Tore Lyngvær, kommunikasjonssjef i Kristiansund kommune i pressemeldingen.

Totalt er det nå påvist sju tilfeller av koronasmitte i Kristiansund. Det er tatt 292 prøver, og 218 av dem er negative. Kommunen venter fortsatt på svar på 67 prøver.

– Antall smittede øker langsomt, men det er fortsatt kjent smittevei. Vi må være forberedt på at antall smittede kommer til å øke framover, skriver kommuneoverlege Askill Iversen Sandvik i pressemeldingen.

Sju bekreftet smittet på ti dager

Til nå er det totalt sju personer med påvist koronasmitte i nordmørsbyen. Fra den første bekreftede smittede til nummer sju har det gått ti dager.

Dette er de smittede i Kristiansund så langt:

Den første personen i Kristiansund med koronasmitte ble bekreftet fredag 13. mars. Personen hadde vært på ferie i Østerrike.

Dagen etter var det en person til med smitte. Denne personen hadde vært i samme reisefølge som den første.

Kristiansund kommune opplyste at begge hadde vært i karantene siden hjemkomst og at det var liten fare for videresmitte i Kristiansund fra disse personene.

Den tredje smittede var en ansatt ved Kristiansund sjukehus, og tilfellet ble bekreftet mandag 16. mars. Vedkommende hadde vært i Østerrike – i likhet med de to første personen – men var på jobb fram til torsdag 12. mars. Arbeidet med å kontakte alle pasienter som hadde vært i nærkontakt med den smittede ble startet umiddelbart.

Nærkontakt

De fjerde og femte smittetilfellene i Kristiansund ble bekreftet lørdag 21. mars. Begge har vært i nærkontakt med andre personer som tidligere er testet positive.

Med to nye smittede mandag 23. mars er tallet altså oppe i sju personer i Kristiansund.

Testutstyr for prøvetaking av personer som kan være smittet av koronaviruset.

Testutstyr for prøvetaking av personer som kan være smittet av koronaviruset. Foto:

Artikkeltags