Gå til sidens hovedinnhold

To nye smittetilfeller i Molde - testes for mutert virus

Molde kommune fikk mandag kveld melding om to nye tilfeller av koronasmitte. 

De smittede har ingen relasjon til hverandre. Den ene er blitt smittet på en jobbreise til Østlandet. Smittesporing pågår fortsatt, men så langt er ingen satt i karantene som følge av dette tilfellet.

Det skriver kommunen på sine hjemmesider.

Den andre er en tilreisende fra Østlandet som er på besøk i Molde. Seks nærkontakter er satt i karantene og skal testes.

Kommunen opplyser at laboratoriet ved sykehuset i Molde nå vil analysere de to positive prøvene for å avdekke mulig mutasjon.

– Vi har ingen spesiell mistanke om at de er smittet av mutert virus, men vi tester for å være på den sikre siden, opplyser assisterende kommunedirektør Britt Rakvåg Roald.

Les også

NTNU prøver ut egenutviklet testmetode

Det er nå over en måned siden Molde kommune sist fikk påvist smitte. I tillegg til dagens smittetilfeller har kommunen satt et fåtall andre personer i karantene som følge av at de har hatt nærkontakt med smittet fra andre kommuner.

– Til tross for lite smitte her hos oss, kan situasjonen endre seg veldig fort, så alle må være nøye med fortsatt å følge smittevernreglene i tiden framover, sier Rakvåg Roald som kommer med følgende oppfordring:

– Vær hjemme dersom du er syk og hold en meters avstand til andre enn de du bor sammen med!

Hun minner også om betydningen av god hånd- og hostehygiene, og at du må teste deg dersom du får symptomer.

Dette er de to første smittetilfellene som er registrert i Molde i løpet av februar. Kommunen har nå 53 påviste tilfeller så langt i 2021 og til sammen 167 registrerte tilfeller siden pandemiens oppblomstring i mars i fjor.

Les også

To nye smittede på Averøy – smittet med mutert variant

Les også

Første tilfelle av britisk mutasjon i Ålesund

Kommentarer til denne saken