To nye pasienter fra Nordmøre innlagt ved Kristiansund sykehus

Tre nye pasienter med koronasmitte er innlagt ved sykehus i Møre og Romsdal. To nye pasienter fra Nordmøre er innlagt ved sykehuset i Kristiansund.

DEL

– To nye pasienter med koronavirus ble lagt inn ved Kristiansund sykehus torsdag. Nødvendige smitteverntiltak og prosedyrer ble fulgt ved transport og innlegging. Begge pasientaene fikk påvist koronasmitte før innlegginga, opplyser Helse Møre og Romsdal i en pressemelding fredag.

Etter hva Tidens Krav forstår, skal dette være pasienter som er nye tilfeller for Helse Møre og Romsdal.

Kristiansund kommune opplyser til Tidens Krav fredag kveld at den ene personen er hjemmehørende i Kristiansund, og er et tilfelle som er meldt om tidligere.

Det er ikke opplyst om hvilken kommune den andre personen er fra.

– Den ene pasienten ble lagt i kohortavdelinga ved sjukehuset til behandling. Tilstanden til pasienten er etter forholdene god. Den andre pasienten har blitt dårligere etter ankomst og får nå intensivbehandling. Tilstanden er alvorlig, men stabil, sier Åge Austheim, klinikksjef ved Kristiansund sjukehus.

Hjemkommuene har gjennomført smittesporing i begge tilfellene.

– Pasienten som ligger innlagt ved kohorteavdelinga kom hjem fra utlandet sist helg. Pasienten som får intensivbehandling har trolig blitt smitta av et familiemedlem.

Volda sjukehus

En pasient ble også innlagt ved Volda sjukehus 26. mars. Pasienten har vært kjent koronasyk, og har hatt symptom i en uke før innlegging.

– Nødvendige smitteverntiltak og prosedyrer ble fulgt ved innlegging. Pasienten ligger ved kohorteavdelinga og tilstanden til pasienten er etter forholda god. Verken ansatte, eller andre pasienter ved Volda sjukehus, har vært eksponert for smitte fra den koronasmittede pasienten, sier klinikksjef ved Volda sjukehus Palma Hånes.

Kommunen har tatt hånd om smittesporingsarbeidet. Det er foreløpig ikke kjent hvordan vedkommende har blitt smittet.

Status fredag

Status for innlagde pasientar med koronasmitte i Helse Møre og Romsdal:

Kristiansund sjukehus: Tre innlagt koronapasienter. Tilstanden til to av pasientene er etterforholda god. Tilstanden til den tredje pasienten er alvorlig, men stabil

Molde sjukehus: To innlagte koronapasiente, en fra Sunndal og en fra Tingvollr. Tilstanden for pasientene er alvorlig, men stabil.

Volda sjukehus: En innlagt koronapasient. Tilstanden for pasienten er etter forholda god.

Ålesund sjukehus: Ingen innlagte koronapasienter.

Helse Møre og Romsdal oppfordrer alle om tydeleg å varsle ved mistanke om koronasmitte.

Artikkeltags