Gå til sidens hovedinnhold

To husstander i karantene

Surnadal kommune med klare anbefalinger etter utbrudd av den engelske virusvarianten i Trondheim.

I en pressemelding som Surnadal kommune sendte ut torsdag kveld kommer det fram at to husstander i kommunen er satt i karantene. I tillegg er en utenlandsk gjestearbeider vært i karantene uten at det ble påvist smitte.

Kommunen går nå ut med en klar anbefaling om ikke å reise til Trondheim, Bergen og Østlandet, dersom det ikke er strengt nødvendig.

Her er pressemeldingen i sin helhet:

Ved fleire handelssenter i Trondheim er det nyleg påvist spreidde utbrot med den meir smittsame virusvarianten frå Storbritannia. Dette har ført til ekstra strenge smitteverntiltak i Trondheim med meir bruk av karantene som verkemiddel.

To husstandar i karantene

To husstandar i Surnadal er i karantene som følge av desse tiltaka. I tillegg har ein norsk gjestearbeidar gjennomgått karanteneopphald i Surnadal, men utan at det vart påvist smitte. Vedkommande er no sjekka ut.

Surnadal kommune følger opp personar i karantene med testing og kartlegging av mulege smittesituasjonar for å oppretthalde kontroll over situasjonen.

Anbefaler innbyggarane å unngå reiser til Trondheim, Østlandet og Bergen som ikkje er strengt nødvendige

Kommuneleiinga legg stor vekt på å unngå i det lengste å få utbrot med muterte og meir smittsame koronavirus i kommunen. Difor oppfordrar vi innbyggarane til å handle lokalt og til å unngå reiser til Trondheim, Østlandet og Bergen som ikkje er strengt nødvendige.

Dette gjeld inntil utbrota er under kontroll.

Kommentarer til denne saken