Klokken 16.39 meldte Vegtrafikksentralen Midt at Freifjordtunnelen mellom Kristiansund og Gjemnes var blitt åpnet igjen etter et trafikkuhell.

Da hadde riksvei 70 vært stengt siden like før klokken 15 fredag ettermiddag. Det oppsto lange køer på begge sider av den undersjøiske tunnelen.

Mye å rydde opp

Operasjonsleder Tor André Gram Franck i Møre og Romsdal politidistrikt sier at to personbiler og en traktor var involvert i hendelsen. Ingen personer er blitt skadd, men det var en del materielle skader.

– Det var derfor mye å rydde opp, noe som gjorde at det tok sin tid før tunnelen kunne åpne igjen, sier Gram Franck.

Det ble tilkalt både bilberger og kostebil til stedet. Sistnevnte skulle ta seg av det som var av glass og vrakrester i veibanen.

To biler skulle kjøre forbi

Førerne vil bli avhørt i ettertid, men ut fra det politiet vet så langt, skal hendelsen ha skjedd i forbindelse med forbikjøring.

– Traktoren lå fremst, og de to bilene lå bak. Begge bilene skulle kjøre forbi traktoren, og her har bilene dultet borti hverandre på veien, sier Gram Franck.

Det er foreløpig ikke gitt noen reaksjoner mot noen førere etter hendelsen, men det kan komme etter at en jurist har sett nærmere på saken, opplyser operasjonslederen.