Gå til sidens hovedinnhold

To av Norsk Folkehjelps ansatte omkom i ulykke på Salomonøyene i Stillehavet

– Vi kan bekrefte at to av våre kollegaer omkom i en tragisk ulykke med eksplosiver på Salomonøyene, bekrefter assisterende generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Per Nergaard i en pressemelding søndag ettermiddag.

De to omkomne er den australske statsborgeren Trent Lee og den britiske statsborgeren Stephen «Luke» Atkinson.

– Dette er en svært tragisk ulykke, og det eneste vi vet er at det har skjedd en eksplosjon. Vi arbeider nå for å klargjøre årsakene og bistå avdødes familie, sier Nergaard videre.

Det opplyses at alt arbeid på Salomonøyene stanses midlertidig, og at Norsk Folkehjelp vil jobbe sammen med de lokale politimyndighetene som skal etterforske hva som har skjedd.

«Norsk Folkehjelp følger svært strenge internasjonale prosedyrer i dette arbeidet», heter det i presseskrivet.

Ulykken skjedde på Solomonøyene der Norsk Folkehjelp har bistått myndighetene siden 2019 med å utvikle en sentralisert database over de store mengdene med eksplosiver fra andre verdenskrig som ligger på øyriket. Norsk Folkehjelp jobber med Royal Solomon Islands Police Force, Explosive Ordnance Disposal Team, for å utvikle et effektivt landsdekkende informasjonsinnsamlingssystem.

– Vi er fryktelig lei oss for det som har skjedd, og for tapet av to gode kollegaer.Våre tanker og dypeste medfølelse går til familiene og våre kolleger, sier generalsekretær Henriette Killi Westhrin.

– Norsk Folkehjelp har sikkerheten til alle våre ansatte i høysetet og bruker betydelige ressurser på opplæring og beredskap, men dessverre er det umulig å gardere seg helt mot farene eksplosivrydderne utsettes for, sier Nergaard. Han understreker at denne ulykken må etterforskes ferdig før man kan konkludere hva som har skjedd.

Norsk Folkehjelp har cirka 1.850 mineryddere på plass i 19 land over hele verden.