Gå til sidens hovedinnhold

Tjuvstartet hoppeaksjon

Elevene ved Halsa barne- og ungdomsskole tjuvstartet aksjonen Hopp for hjertet.

– Ikke helt på tradisjonelt vis med utdeling av smoothie, men de fikk en velfortjent is hver i dag. Sola varmet litt på en fin formiddag og elevene hørte lydhørt på informasjon om hvordan dette gjøres. Da isen var spist, kastet de seg rundt og startet hopping allerede i dag, selv om registreringen starter først i morgen, sier Tove Karin Halse Lervik, leder i Nasjonalforeningen for folkehelsen Halsa demensforening.

Konkurransen går ut på å hoppe så lenge som mulig, inntil 60 minutter per dag. Konkurransen foregår ved at klassene hopper tau i friminuttet og/eller undervisningstiden. Elevene får poeng for antall minutter de er i aktivitet hver dag, og det er maksimalt mulig å hoppe seg til 60 poeng per elev per dag. Poengene regner ut fra tiden elevene er aktive med i leken, det vil si at de får poeng for å hoppe, slenge tauet og står i hoppekø. Dette gjelder også dersom dere inkluderer andre aktiviteter i konkurransen for at hele klassen skal kunne delta. Elevene får poeng for antall minutter de er aktive med i aktivitetene.

I løpet av konkurranseperioden publiseres det daglige hoppeutfordringer på denne nettsiden som elevene kan gjennomføre. Elevene får 10 poeng per gjennomført utfordring. Utfordringene kan gjennomføres flere ganger, og elevene får da tilsvarende mange poeng.

Utfordringene kan gjennomføres på skolen og hjemme. På denne måten kan elever som gjennomfører skoledagen hjemmefra, har kortere dager på skolen, eller er i karantene på grunn av Covid-19 delta i konkurransen sammen med klassen sin.

Kommentarer til denne saken