Tissetrengte og andre ugjerninger

Oddbjørn Garli har liten tro på at avklipping av hengelåser vil bli prioritert av politiet.

Oddbjørn Garli har liten tro på at avklipping av hengelåser vil bli prioritert av politiet. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg ser i Tidens Krav at hengelåser til en konteiner var sabotert slik at de ikke kunne åpnes. Eier har noen tanker om hendelsen og har planer om politianmeldelse. Det tror jeg er bortkastet umake og brev om henleggelse vil komme i ekspressfart. Dersom jeg her tar feil slik at eier får et annet resultat, vil jeg gratulere ham med det.

Grunnen til min tro er min erfaring fra en annen ugjerning. En person kom til meg fordi han ikke kom seg inn i sin bolig. Det viste seg at dørhåndtaket på ytterdøren var saget av med jernsag/baufil. Tanker om mulig gjerningsperson var innlysende. Udåden ble politianmeldt og brev om henleggelse kom dagen etter fordi det var for lite opplysninger om gjerningsperson. Det var det kanskje også og anke på henleggelsen ble sendt med åtte sider skrevne opplysninger. Her var det antydet ikke bare motiv, men en historikk på motiv det var vanskelig å lukke øynene for.

Klagen blir så oversendt Statsadvokatembedet med følgebrev fra politiet hvor de ikke akkurat fremhever klager sine anførsler. Der nevnes det ingen motivhistorikk og politiet har ingen tro på videre etterforskning. De gir tilråding om fortsatt henleggelse for å få ugjerningen ut av sin verden. Statsadvokaten er ikke så fjernt fra politiet og henleggelse blir resultatet.

Snipp, snapp, snute, så er historien om et avsagd dørhåndtak ute av verden. Saken kan ikke påklages. Antatt gjerningsperson kan legge nok en seier til sin motivhistorikk.

Nå må jeg finne en pissoar, men hvor har de blitt av?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken