Rune Kristiansen skriver i Tidens Krav at han oppfatter at Anja Solvik og jeg prøver å fordumme hans oppfatning av arrangementet på Rådhusplassen. Det er ikke min hensikt å fordumme noen som helst, men når noen prøver å legge ord i munnen på meg, må jeg få lov til å korrigere.

Les også

Noen tanker en måned etter den famøse steinnedleggelsen på Hjelset

Toppe som helseminister

Det jeg hadde behov for å korrigere, var at jeg skulle ha sagt at Senterpartiet er det eneste nordmøringer kan stemme på. Det har jeg ikke sagt. Det jeg derimot har sagt, er at vi er avhengige av å få en helseminister som vil opprettholde fødeavdelingen i Kristiansund, og den eneste muligheten jeg da ser, er Kjersti Toppe. Det holder jeg fast på.

Jeg har derimot ikke sagt at Senterpartiet er det eneste partiet å stemme på, men jeg har sagt, og kommer til å gjenta ved enhver anledning frem mot valget, at jeg håper alle nordmøringer stemmer på de partiene som har vist gjennom votering på Stortinget at de vil opprettholde fødeavdelingen i Kristiansund. Disse partiene er Fremskrittspartiet, Senterpartiet, SV, MDG og Rødt. Det er altså et bredt spekter å stemme på langs hele den politiske aksen.

Jeg har også flere ganger gitt ros til Rødt for sin klare linje i sykehussaken, og jeg har rost Rødt for valg av toppkandidat i Møre og Romsdal; Stein Kristiansen.

Nordmørslista er imidlertid både tverrpolitisk og uavhengig, så vi kommer ikke til å peke på ett enkelt parti.