Tilstanden fortsatt alvorlig for to nordmøringer

To nordmøringer, en fra Sunndal og en fra Tingvoll, får intensiv behandling ved sjukehuset i Molde.

To nordmøringer, en fra Sunndal og en fra Tingvoll, får intensiv behandling ved sjukehuset i Molde.

Situasjonen for de to nordmøringene som ble innlagt ved sjukehuset i Molde med koronasmitte, er fortsatt alvorlig.

DEL

Den ene pasienten er fra Sunndal, mens den andre er fra Tingvoll. Begge pasientene får intensivbehandling og tilstanden for begge er fortsatt alvorlig, men stabil.

Det opplyser Helse Møre og Romsdal i en pressemelding tirsdag formiddag.

– Av personvernhensyn gir vi ingen flere opplysninger om pasientene, opplyser kommunikasjonsrådgiver i Helse Møre og Romsdal, Guri Viken, til Tidens Krav.

Tre innlagte i fylket

Pasienten fra Sunndal ble hentet i ambulanse og kom akutt syk til sykehuset mandag 16. mars. Alle smitteverntiltak ble gjennomført, og tirsdag kveld bekreftet prøven at pasienten hadde koronasmitte.

Pasienten fra Tingvoll ble lagt inn ved Molde sykehus fredag. Lørdag viste testresultatet at pasienten var smittet av koronaviruset.

Tirsdag ble ytterligere én pasient innlagt smittet med koronavirus i Møre og Romsdal. Vedkommende er innlagt ved Ålesund sjukehus. Tilstanden til pasienten er god. En annen pasient som har vært innlagt ved samme sjukehus for behandling av koronasmitte ble mandag denne uka utskrevet.

Totalt er nå tre pasienter innlagt ved sykehusene i fylket, to i Molde, en i Ålesund, men ingen i Volda eller Kristiansund.

51 innlagt

Nye 196 personer er bekreftet smittet av koronaviruset i Norge det siste døgnet. Til sammen 2.566 personer i Norge er nå bekreftet smittet, ifølge Folkehelseinstituttet.

62 personer har vært innlagt på intensivavdelinger ved sykehusene. 51 av dem er fortsatt innlagt, og antall innleggelser er økende, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI).

Totalt er 70.608 personer testet for viruset. I gjennomsnitt har 4 prosent av dem testet positivt, og andelen har vært stabilt lav den siste uken, skriver NTB.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken