Skipet seiler for det tyske rederiet Nicko Cruises og skal ligge på Storkaia fra 08.00 til 15:00. Det er 727 cruisegjester, i hovedsak tyske, og et mannskap på 431 om bord. Det 219 meter lange skipet har kapasitet til 1.520 gjester og et mannskap på 580.

Skipet var innom Kristiansund i juni og i juli i år og skal etter planen innom en tur til den 17. oktober.

Hvilke planer som er lagt for turistene for dette besøket er ikke omtalt noe, men under besøkene i sommer var cruisegjestene blant annet på busstur til Averøy og på besøk i Kvernes stavkirke.

Og en god del valgte å tilbringe dagen i Kristiansund.

– Mange gjester vil også oppdage byen på egen hånd, sa markedsansvarlig Erika Indergaard ved Kristiansund og Nordmøre Havn ved et av «Vasco da Gama» sine tidligere besøk til Kristiansund i sommer.

«Vasco da Gama» er på et 14 dagers cruise fra Kiel, og har vært innom Bergen og Geiranger før det kom til Kristiansund. Cruiset fortsetter nordover til Lofoten, Tromsø og Nordkapp.

Neste cruisebåt-anløp i Kristiansund etter «Vasco da Gama» blir den 16. oktober. Da legger «Maud», som var innom Kristiansund senest på søndag, til kai. Og som nevnt kommer «Vasco da Gama» tilbake neste dag.