Gå til sidens hovedinnhold

Til sommeren skal serveringslokalet stå klart: – Kan ha selskap hele året

Lørdag åpner klatreparken Høyt & Lavt på Valsøya i Heim, «dørene» for publikum.

Klatreparken som ble tatt i bruk 26. mai 2018, har hver sesong siden åpningen hatt økning i besøkene.

– Selv om været spiller inn, håper vi også i år at det blir flere enn i fjor som kommer hit for å bruke de forskjellige løypene, ziplinen som går over vertshuset og ned til Hestholmen eller ta en tur i hoppetårnet med en høyde på 21,5 meter, sier Runar Gillebo, driftsleder i klatreparken, som legger til at korona-smittevernreglene blir fulgt for alle.

Da TK tirsdag var på besøk, var det montering av Quick-Flight i hoppetårnet som sto for tur. For de tøffeste er dette en utmerket måte å få et skikkelig adrenalinkick.

– Her får dem som vil prøve seg, og er over 12 år, et heftig svev i 2,5-3,5 meter i fritt fall, før det bremses mykt opp til en trygg landing, forteller Gillebo.

Ny løype

Nytt av året er en ny løype, «Storken». Det er en blå/grønn familieløype, med blant annet fire zipliner, og er en tilvekst etter ønske av publikum.

– Denne løypen er faktisk så ny, at det er ikke sikkert vi får godkjenningen til den innen lørdag, sier Gillebo.

Klatreparken på Valsøya består i alt sju løyper med forskjellige vanskelighetsgrad og lengder.

Løypene, med elementer i trær og stolper, er bygget inn i det naturlige terrenget. De som tar «turen» gjennom løypene får oppleve en spennende verden fra tretoppene.

Runar Gillebo forteller at det heller ikke i år, var vanskelig å få instruktører i klatreparken. Disse skal hjelpe dem som skal klatre, med blant annet å få på utstyret som trengs, samt veilede dem underveis. For å få jobb, må man være 18 år, og alle må selvsagt ha et kurs.

Nytt serveringslokale

Restauranten på Valsøytunet åpner 12. mai, men til sommeren skal tilbudet etter planen bli utvidet.

– Vi holder nå på å bygge et nytt serveringslokale, glasshus/vinterhage, på ca. 84 m², med tre av veggene av glass. Der kan vi ha selskap hele året for 60 personer.

Tømmervåg Tre AS er ingeniør for bygget, trematerialene kommer fra Solem Sag og Glassmester Solbjør skal levere og montere glassveggene. Huset skal være ferdig i begynnelsen av juni, forteller Magny Strand, eier og daglig leder ved Valsøya Fjordcamping AS.

I og med at brakkeriggen til veiarbeiderne ligger like ved, og at Valsøytunet ordner med all mat, samt også står for renholdet av brakkeriggen, er det fullt opp å gjøre.

– Når sommer kommer håper vi både på godt vær, og godt besøk av folk som oppsøker oss her på Valsøytunet. Til sammen har vi da rundt 40 personer som jobber her; i klatreparken, i brakkeriggen og i vertshuset. Alle jobber ikke fulltid, men en kan trygt si at vi er en stor bedrift, sier Magny Strand.

Kommentarer til denne saken