Gå til sidens hovedinnhold

Tidens Kravs leder lørdag 3. juli

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Denne lederen tok for seg den etter hvert upopulære helseforetaksmodellen og satte fokus på argumentene til våre stortingspolitikere i Ap og Høyre når det gjelder deres iver for å bevare denne udemokratiske helseforetaksmodellen.

Men Tidens Kravs leder tok også opp styrende politikeres hang til ansvarsfraskrivelse. Sitat: «Det kan for eksempel være kjekt for en statsråd å slippe å bli «hengt» for alt som ikke fungerer i sykehusene, men heller kunne vise til at godt betalte hoggestabber i helseforetakene har ansvaret». Sitat slutt.

Les også

Helseforetaksmodellen er overmoden for utskifting

Slippe ansvar

Her er vi ved selve problemet med våre styrende politikere i dagens Norge. De vil gjerne styre landet, men vil helst slippe å ha noe ansvar. Når ting blir vanskelige, skyver de fagfolk og/eller alskens eksperter foran seg og lar stakkars statssekretærer møte i Dagsnytt 18 eller andre media for å ta eventuell kritikk.

Ansvarspulveriseringen er nærmest komplett, alt er snart outsourcet til EØS/EU, FN og til forskjellige internasjonale avtaler og konvensjoner slik at våre styrende politikere snart ikke er noe mer enn statsansatte saksbehandlere.

Så Tidens Kravs eksempel med helseforetaksmodellen illustrerer hvor galt det kan gå når demokratiet går over i et demokratur.

Kommentarer til denne saken