Tidens Krav sender direkte på 17. mai med Rune i studio: – Kommer til å kommentere som det var en KBK-kamp

Rune Edøy og Einar Jahn Torvik håper mange vil følge Tidens Kravs sending fra 17. mai.

Rune Edøy og Einar Jahn Torvik håper mange vil følge Tidens Kravs sending fra 17. mai. Foto:

Et fullstappet to timer lang direktesendt program skal sørge for at 17. mai-feiringen faktisk blir et faktum, selv om det blir annerledes i år. Tidens Kravs journalist Rune Edøy vil lede oss gjennom sendingen.

DEL

Det blir en annerledes 17. mai i år. Tidens Krav vil derfor markere dagen med en to timer lang 17. mai-sending med journalist Rune Edøy som kommentator.

Edøy setter opp studio og skal ha hovedbase i restaurantlokalene til Mætt & Go i sentrum, med god utsikt og direkte nærhet til Piren og kaia.

Programmet er variert og innholdsrikt, men vil naturlig nok mangle noe av det 17. mai vanligvis inneholder.

– Barnetoget og borgertoget utgår naturligvis. Det blir ikke som er vanlig, det blir ikke rundt 10.000 mennesker i sentrum. Vi har derfor sydd sammen et innholdsrikt program, og håper folk vil sette seg ned foran skjermen, følge med og feire 17. mai sammen med oss, sier Edøy.

På grunn av smittevernhensynet oppfordrer 17. mai-komiteen alle å forholde seg til de retningslinjene for smittevern som gjelder. Dette medfører at de ønsker færrest mulig tilskuere til arrangementene som går direkte.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Rune Edøy skal lede Tidens Kravs 17. mai-sending.

Hendene fulle

Video av salutten på Innlandet klokken 07.00 vil være sendingens startskudd klokken 14.00 på TK.no. Videre vil Tarrakairran synge «Ja, vi elsker» før Edøy sitter klar i studio.

Sendingen vil veksle mellom direktesendinger og innslag fra forhåndsinnspilte videoer.

– All ros til Svein Junge og Streambird for denne tekniske produksjonen, planleggingen av ideer og hvordan han har satt sammen dette. Det er virkelig råprofft, sier Edøy.

Edøy vil ha med seg flere gjester i studio, blant annet ordfører Kjell Neergaard, russepresident Maria Klakegg og leder for 17. mai-komiteen Einar Jahn Torvik.

– Jeg kommer til å ha hendene fulle, både som programleder, studiovert og kommentator. Hadde dette vært en NRK-produksjon hadde det vært fem personer i sving, minst!

Han oppfordrer i tillegg alle til å være med å synge nasjonalsangen klokka 13.00. Dette vil foregå over hele landet.

Videre vil det være korpsmusikk fra ulike steder i Kristiansund, taler og kransenedleggelser. Årets hovedtaler er leder for Bunadsgeriljaen, Anja Cecilie Solvik. Video av talen spilles rundt klokken 14.50, rett før båtkortesjen starter.

– Spennende oppgave

Edøy som er en dreven kommentator skal også kommentere borgerbåttoget som starter fra Bolgsvaet klokken 15.00. Det er en oppgave han selv er svært spent på. Dette blir ett av høydepunktene under årets feiring.

Han lover på tro og ære at han for én gangs skyld faktisk skal være forberedt til sending.

– Jeg er jo vant til å kommentere fotball, og rubiks kube for dem som fikk med seg det. Dette blir en annerledes og spennende oppgave for meg, og jeg vil legge meg på samme linja som om det skulle være en KBK-kamp, sier Edøy og ler.

Om alt går etter planen vil Edøy ha direktekontakt med Eddy Gjengstø som vil sende en ny salutt som startsignal for kortesjen fra Bautaen på Innlandet.

– Det blir jo et spenningsmoment i dette i og med at alle med båt kan delta, uten å melde seg på i forkant. Det blir spennende å se hvor mange båter som kommer innom havna til slutt, sier Edøy.

Tidens Krav skrev tidligere om at speiderne i år ikke var inkludert fra 17. mai-komiteens side på grunn av smittevern. Nå forteller Einar Jahn Torvik at speidere har fått plass på den fremste båten i kortesjen, sundbåten «Framnæs».

Du kan følge den åpne sendingen på TK.no fra klokken 14.00. Tidens Krav vil også produsere artikler og bildeserier fra Nordmøre i tillegg til sendingen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken