Gå til sidens hovedinnhold

Tidens Krav deler ut en halv million: – Vil gi til noen som virkelig bidrar til økt aktivitet i regionen

Artikkelen er over 1 år gammel

– Nordmøringene er engasjerte i oss, nå vil vi gi litt tilbake, sier Tidens Krav-redaktør Ole Knut Alnæs.

Tidens Krav skal dele ut 500.000 kroner til en eller flere lag og foreninger i kommunene Aure, Averøy, Gjemnes, Heim, Hustadvika, Kristiansund, Sunndal, Surnadal, Smøla, Tingvoll og Rindal.

Alle tiltak innen kunst, kultur, natur, friluftsliv, nærmiljø, kulturarv, idrett og lek er det mulig å søke om penger til.

– Vi ønsker oss flest mulig søknader om støtte. Så skal en jury gjennomgå søknadene nøye, og først da skal vi bestemme hvor mange som skal få økonomisk bidrag og hvor mye de får til sin aktivitet, sier Ole Knut Alnæs, ansvarlig redaktør i Tidens Krav.

Søknadsfristen er 25. mars. Tildelingene offentliggjøres i løpet av april 2020.

– Nordmøringene er engasjerte i oss, nå vil vi gi litt tilbake, sier Alnæs.

SØKNADSSKJEMA: Klikk her for å søke om støtte

Dette er juryen

Tidens Krav har abonnenter og annonsører i alle kommunene på Nordmøre, og i de tidligere nordmørskommunene som er blitt en del av Trøndelag og Romsdal.

– Når vi har spennende aktiviteter å skrive om ser vi at antall abonnenter øker. Da øker også interessen og engasjementet hos våre lesere. Derfor er jeg veldig glad vi nå får muligheten til å gi direkte økonomisk støtte til noen som virkelig bidrar til økt aktivitet i regionen, sier Alnæs.

Den lokale juryen består av Hanne Solvang Feldberg, som er forskningsleder for Møreforsk, og Ole Knut Alnæs, Gerd Ellen Spjøtvold og Catrine Bruvoll fra Tidens Krav.

De forteller at prosjektene som får pengestøtte skal bidra til spennende og positive aktiviteter i kommunene Tidens Krav dekker.

– Det er Tidens Krav som er ansvarlig for å dele ut disse pengene, men det var viktig for oss å ha med noen utenfra for å hjelpe oss å vurdere søknadene. Det tror jeg vi trenger hjelp til, for jeg forventer at vi får mange ulike søknader fra organisasjoner som trenger økonomisk hjelp for å utvikle sine aktiviteter, sier Alnæs.

Landsomfattende

Til sammen skal 73 lokalaviser i Amedia – som Tidens Krav er en del av – dele ut 25 millioner kroner i støtte til allmennyttige tiltak i de kommunene avisene dekker. Midlene den enkelte avis deler ut varierer fra 100.000 kroner i de minste avisene, til 1 million kroner i de største.

Målet med tiltaket er å bidra til å skape gode lokalsamfunn, forteller Amedias konsernsjef Are Stokstad i en pressemelding.

– Våre lokalaviser jobber for å skape gode lokalsamfunn. De speiler og utvikler lokal kultur og identitet. Lokalavisene er en viktig og positiv kraft i utviklingen av det som skjer i sitt dekningsområde. At Amedias aviser nå skal fordele støtte til lag og foreninger er en måte vi kan gi noe tilbake til lokalsamfunnet på, som understøtter avisenes oppgave som viktige lokale samfunnsinstitusjoner, sier Stokstad i pressemeldingen.

Søk om støtte

SØKNADSSKJEMA: Klikk her for å søke om støtte

Du kan søke om støtte til tiltak som faller inn under ett eller flere av følgende fire formålsområder:

  • Kunst og kultur
  • Natur og friluftsliv
  • Nærmiljø og kulturarv
  • Idrett og lek

For å få støtte, må tiltaket du søker om midler til:

  • ha verdi over tid
  • være åpent og tilgjengelig, og til glede for mange i lokalmiljøet
  • treffe aldersgruppen under 25 år (tiltaket kan i tillegg også treffe flere aldersgrupper enn dette)
  • skape aktivitet
  • være tuftet på frivillig engasjement og dugnadsvilje (i søknaden spør vi etter antall frivilligtimer)

Det vil ikke bli gitt støtte til offentlige kjerneoppgaver, til privatpersoner, til næringsvirksomhet eller rene religiøse eller politiske tiltak. Det gis heller ikke støtte til prosjekter som allerede er avsluttet før man får svar på søknaden.

Godt resultat gir mulighet

Pengene kommer fra det gode resultatet Amedia oppnådde i 2018. For fire år siden kjøpte Sparebankstiftelsen DNB Amedia og opprettet Amediastiftelsen for å ivareta eierskapet. Amedias gode resultater har gitt Amediastiftelsen mulighet til å nedbetale deler av lånet, og som følge av dette har Sparebankstiftelsen DNB stilt 25 millioner kroner til disposisjon for prosjekter for å styrke lokalsamfunnene.

Det er første gang lokalavisene i Amedia skal fordele midler til lokale formål. Konsernsjef Stokstad mener det ligger til rette for flere tildelingsrunder senere.

– Fortsetter vi å skape gode resultater, vil tildelingen av midler fra våre aviser kunne fortsette, sier han i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken