Gå til sidens hovedinnhold

Tidenes beste resultat – for niende året på rad

Nye kunder og økt vekst for surnadalsbanken som i mai slår seg sammen med bybanken og blir Sparebank 1 Nordmøre.

Surnadal Sparebank leverer et resultat før skatt på 92,3 millioner kroner i 2020 mot 91,3 millioner kroner i 2019. Det skriver banken i en pressemelding. Bankens forretningskapital endte på 8,7 milliarder kroner i det som blir bankens siste år med det navnet.

– 2020 har vært et helt spesielt år for hele samfunnet, også for banken og bankens medarbeidere. Engasjerte og dyktige kunderådgivere og medarbeidere, har håndtert usikkerheten og koronapandemien på en god måte. De har også bidratt til at våre kunder er blant de mest tilfredse bankkundene i Norge. Dette fører til at vi får mange nye kunder, som gir god vekst. Flere kunder og økt volum i kombinasjon med lav kostnadsvekst gir gode resultater, kommenterer adm.banksjef Allan Troelsen i pressemeldingen.

Resultatet gir en avkastning på egenkapitalen etter skatt på 9,0 prosent mot 11,1 prosent i 2019 og bidrar til at banken kan utbetale det Troelsen mener er et godt utbytte til eiere av egenkapitalbevis i banken.

Fortjenesten per egenkapitalbevis er 10,13 kroner. Av dette foreslår styret at det utbetales 8,50 kroner i kontantutbytte per egenkapitalbevis, mens 1,63 kroner holdes tilbake for å gi medeierne mer kapital investert i banken. Dette tilsvarer en avkastning for eierne på 9,8 prosent.

Banken har nå utstedt over to millioner egenkapitalbevis og har 636 eiere som kan se fram til utbetaling av utbytte tidlig i april, står det i pressemeldingen.

Etter planen

Den 24. november i 2020 besluttet generalforsamlingene i Surnadal Sparebank og SpareBank 1 Nordvest en sammenslåing av bankene. I tillegg til etablering av Sparebankstiftelsen Surnadal Sparebank og Sparebankstiftelsen Nordvest.

Ifølge banksjefen går arbeidet med etableringen av de to stiftelsene og sammenslåing av de to bankene etter planen.

– Hovedmålet med sammenslåingen, utover å skape en bedre bank for kundene våre, er å sikre og utvikle attraktive lokale arbeidsplasser, skape større konkurransekraft og bidra til økt utvikling av næringslivet. Vi har fremdeles som mål at SpareBank 1 Nordmøre ser dagens lys den 3. mai 2021, kommenterer Troelsen i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken