Tiden for sløseri er forbi

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I forrige møte i Kultur- næring og folkehelseutvalget fikk vi det igjen bekreftet. Posisjonen i fylket med Senterpartiet i spissen er kun interessert i å bruke penger vi ikke har.

Utvalget for Kultur- næring og folkehelse har i løpet av kort tid bevilget rundt 1,5 millioner kroner til konsulentrapporter vi hadde greid oss fint uten. I møtet kommenterte jeg selv at det ikke er rart at det er manglende tillit til politikerne når de viser så minimalt med økonomisk sans. I dette møtet kom også Senterpartiet med et benkeforslag hvor vi økte støtten til litteraturhusene med 900.000 kr – et forslag som også fikk alle stemmene bortsett fra Høyre sine. Vi stemte ikke mot fordi vi er motstandere av litteraturhusene, men fordi vi trenger hver krone vi kan finne for å gjenopprette de viktige tilbudene i videregående skole som AP og SP fjernet over en lav sko. Det kan til tider virke som om posisjonen er mer interesserte i å bruke penger på alt som er kjekt fremfor å ta litt ansvar og vise et snev av ryggrad.

Kunnskap om kulturlivet

Å kaste kulturkroner ut av vinduet

Kunnskap om kulturlivet

Så er det dessverre slik at når alt velgerne hører fra politikerne er svada rundt ringvirkningsanalyser, synergieffekter og dyre konsulentrapporter så er det ikke rart at «politiker» snart er som skjellsord å regne. De neste møtene vil jeg og Kjersti Andersen som også er fra Høyre – fortsette å foreslå kutt når det gjelder unødvendig bruk at skattebetalernes penger. Dette fordi vi har et ansvar som fylkespolitikere for å ikke skakkjøre oss selv ut på ROBEK, og for å vise de andre i utvalget at tiden for sløseri er forbi. Vi er valgt til å representere innbyggerne i fylket og til å forvalte deres skattekroner, derfor har vi også en plikt til å ikke kaste bort pengene på unødvendige ting kun fordi det er kjekt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken