Søndag er det 1. søndag i advent, og nedtellingen til julaften er i gang for store og små. Det betyr at tiden er kommet for julemarked og andre arrangement som hører førjulstida til.

Elisif Sæthervik, ektemannen Tor Rovik og mange medhjelpere er igjen klar for julemarked ved «Gammelskulin» i Bøfjorden.

Elisif er driver av Gammelskulin Gjenbruk og har i mange år invitert til jule-loppis. I 2019 ble det utvidet til julemarked, og det ble stor suksess med mange besøkende. I 2020 kunne hun ikke arrangere på grunn av pandemien, men i fjor ble det endelig julemarked igjen.

Da kom det flere hundre skue- og kjøpelystne, og med gode værmeldinger ligger det lørdag alt an til gjentakelse av suksessen.

Publikum vil finne varer av ulikt slag, det meste fra lokale aktører. Det er både mat, håndarbeid og mye annet å finne på markedet.

Villa Viungen

Lørdag er det også Advent i Villa Viungen på Liabøen.

Der blir det salg av lokalprodukter, aktiviteter, stands med frivillige lag, salg av mat og drikke, kunstutstilling og garanti for å komme i julestemning.

Etter markedet, blir det julegrantenning. Folk oppfordres til ta med fakkel, ha på nisselue og delta på både juleverksted og drikking av gløgg før lysene tennes.

Lørdag og søndag er det mulighet til å ta turen til Hennamyra. Der kan publikum besøke nissehuset, det blir julecafé i gammelhuset, juletre med godteri, hopping i høyet på låven (for de små) og dyr som venter på besøk. Nissefar tar imot gjestene.

Grana på Skei

Søndag tennes julegrana ved kulturhuset på Skei i Surnadal. Før lysene tennes, arrangeres juleverksted for barn i alle aldre, dette som et samarbeid mellom biblioteket og frivilligsentralen. Verkstedet er i lokalene til frivilligsentralen. Hornmusikken bidrar med musikk når lysene på grana skal tennes.

Gløgg og kaffe på frivilligsentralen etterpå.

Bildeserie

Bli med på julemarked