Gå til sidens hovedinnhold

Tid for Tempel – meditasjonskonsert på Smøla

7. november blir det Tid for Tempel i gamle Edøy kirke på Smøla.

– En meditasjonskonsert er ikke veldig forskjellig fra andre konserter, men det vi ønsker å poengtere, er at det er en anledning til å finne roen og lytte til stillheten i deg selv, og naturligvis musikken som springer ut av denne stillheten, sier kontrabassist og jazzmusiker Erlend Olderskog Albertsen i en pressemelding før konserten.

Konsertruta starter i Fillan kirke på Hitra, før Smøla og Edøya er neste stopp. Deretter går turen videre sørover og inn i landet med daglige konserter helt fram til den siste i Dovre kirke 17. november.

Olderskog Albertsen har – ifølge pressemeldingen – brukt koronatiden til å studere indisk tromme og vokal og den religiøse musikktradisjonen Dhrupad fra Nord-India. Med seg i konserten har han Yoshiko Nakano, som akkompagnerer på det indiske strengeinstrumentet Tanpura.

Halvparten av billettinntektene går til Kirkens Nødhjelp.

– Med denne konserten gir vi en opplevelse som ligger utenfor den hverdagslige sfære, en opplevelse av noe hellig, sier Olderskog Albertsen.

Dhrupad, som betyr standhaftig stjerne, representerer den eldste nålevende musikkformen vi kjenner fra Nord-India, og oppsto som en bønneform i templer, med utgangspunkt i religiøse tekster. I Iøpet av denne musikkens levetid har teksten forandret seg til lyder som ikke har en konkret betydning, men likevel bærer med seg et religiøst budskap.

Kommentarer til denne saken