Tette bånd mellom politikere og journalister svekker journalistikkens troverdighet

John Glenn Robertsen

John Glenn Robertsen Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Fra i vinter husker vi når VG`s politiske redaktør, Hanne Skartveit beklaget sterkt i Debatten på NRK om mediehusets grove overtramp i selfie-videoen med Trond Giske (Ap).

Samtidig med TV-debatten festet en mengde mediefolk sammen med Hadia Tajik (Ap) og hennes nye kjæreste, tidligere politisk journalist i Dagens Næringsliv, Kristian Skard.

Nylig kunne Journalisten (10.7.2019) melde at en SV-lokalpolitiker jobbet med politisk sak som journalist i Finnmark Dagblad. Det er jo nesten ikke til å fatte.

Hva gjaldt mediedekningen til Tajik og Skards fest, så uttrykte sosiolog og samfunnsdebattant Kjetil Rolness følgende på sin Facebook: «Alle vi ser på disse festbildene er venner, tidligere kolleger, nåværende eller kommende ektefeller. Og alle er opptatt av mangfold – og å kritisere MAKTA.»

At Hordalands Aps stortingsrepresentant Jette F. Christensen og VG`s politiske kommentator, Frithjof Jacobsen hadde hatt et intimt forhold uvisst hvor lenge – var nok et bidrag til å svekke den generelle tilliten til kommentarjournalistikk. Jacobsens handling var et alvorlig brudd på den tillit og «kontrakt» som skal være mellom en ansvarlig redaksjon og deres faste abonnenter og lesere, ifølge VG selv.

For å sitere førstelektor og forfatter Elin Ørjasæter: «Journalister som lever for tett på kildene sine, gjør journalistikken dårligere.»
Det er snart valgkamp hvor mediene kommer med sine meninger og analyser. Vi lesere bør kanskje bli litt mer kritisk til hva som faktisk serveres oss?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken