Dette er viktigere enn vann på hytta

De fleste har investert i TV på hytta.

De fleste har investert i TV på hytta. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

3 av 4 nordmenn har TV på hytta.

DEL

(Siste) TV er viktigere enn innlagt vann for mange hytteeiere. Og skjermen er nesten like vanlig på norske hytter som strøm.

Det viser en fersk undersøkelse foretatt av Ipsos MMI på oppdrag fra TV-distributøren RiksTV.

77 prosent av de spurte som har adresse i Oslo, og som eier eller har tilgang til hytte, har nemlig TV på hytta. For vestlendingene er TV-innehavet på hele 80 prosent, mens 68 prosent av de som har adresse på Østlandet (utenfor Oslo) har TV på hytta. Det samme gjelder 76 prosent av de som bor i Midt-Norge og Nord-Norge.

Ifølge undersøkelsen har 84 prosent av de som har adresse i Oslo, og som har hytte eller tilgang til hytte, innlagt vann på hytta. Bare drøyt halvparten (54 prosent) av de som har adresse på Østlandet utenfor Oslo har innlagt vann. For de som bor på Vestlandet er tilsvarende prosent-tall 74, mot 58 prosent for de som bor i Midt-Norge og 59 prosent for de som har adresse i Nord-Norge.

Det viser seg altså, ifølge denne undersøkelsen, at for de som bor på Østlandet (minus Oslo), Vestlandet, Midt-Norge og i Nord-Norge, så er det flere som har TV på hytta enn som har innlagt vann.

– Dette viser hvor viktig TV er blitt for nordmenn. De prioriterer tydeligvis TV foran det å investere i vann på hytta, sier administrerende direktør Christian Birkeland i RiksTV.

Ifølge tall fra TNS Gallup, så nordmenn over 12 år i snitt på TV i 172 minutter hver dag i 2014. Det var en økning på fem minutter fra året før. De over 50 år så vesentlig mer på TV enn de under 50 år.

Undersøkelsen viser også at 9 av 10 av de som bor i hovedstaden har strøm på sine hytter. 76 prosent av de som bor på Østlandet (minus Oslo) har det samme. Tilsvarende er på 86 prosent for de som bor på Vestlandet. Blant de som bor i Midt-Norge har 77 prosent strøm på hytta. Dette tallet er 67 prosent for de som bor i Nord-Norge.

– Blant de som bor i Nord-Norge er det faktisk flere som har TV på hytta enn strøm til hytta. Det betyr at noen bruker batteri eller tilsvarende for å benytte TV-en, sier Christian Birkeland. (ANB)

Artikkeltags