Gå til sidens hovedinnhold

Tar seg tid til byfest

Artikkelen er over 1 år gammel

Øivind Frisvold og hans gode medspillere har egentlig mer enn nok med å få realisert Kulturfabrikken i Vågen. Men de tar seg tid til å arrangere Byfest også i år.

22. august er det klart for en ny utgave av Byfesten i Kristiansund, denne gangen over tre dager.

Byfesten så dagens lys i 2013, da Marokkofestivalen på Nordlandet måtte flytte til sentrum på grunn av gravearbeider i Dalegata.

Den første Byfesten ble så vellykket at Øivind Frisvold og IL Nordlandet valgte å kjøre videre både med Byfest og Marokkofestival. Siden den gang har vi hatt Byfest hvert år, først på Kongens Plass og deretter på Rådhusplassen.

Marokkofestivalen tok en liten pause, før de i år er tilbake igjen på Nordlandet (20.-22. juni) i regi av idrettslaget. Frisvold konsentrerer seg om Byfesten og Kulturfabrikken.

– Det ville ikke blitt Byfest i 2019 uten Kulturfabrikken. Vi ønsker å skape aktivitet i et Kristiansund sentrum som kjemper i motvind. I år har vi noen ekstra utfordringer fordi vi er inne i en hektisk prosess rundt Kulturfabrikken. Siden et eventuelt overskudd går til oppstart og aktiviteter i Kulturfabrikken, vil en vellykket Byfest være av stor betydning for Kulturfabrikken. Vi håper at hele Nordmøre blir med og bidrar til at vi får en flott fest, sier Øivind Frisvold.

Solid program

Artistoversikten for Byfesten 2019 bærer ikke preg av at arrangøren har ekstra mange baller i lufta i år.

Både The September When med Morten Abel, Christel Alsos og Andrew Strong («The Commitments») har meldt sin ankomst. I tillegg er nok en gang «husbandet» Loceshack på plass, det som Øivind Frisvold kaller «Norges beste partyband».

 

– I tillegg har vi «Kultur i sentrum», mange flotte lokale innslag og aktiviteter for store og små. Dette var en gedigen suksess i 2018. Kultur i sentrum er et gratisarrangement på dagtid. Det blir også «Ta Sjansen» på Piren.

Kun sitteplasser

Christel Alsos byr på en intimkonsert allerede torsdag kveld 22. august. Da blir det kun sitteplasser.

– Dette blir en kveld som setter hjerter og følelser i kok. Å være på konsert med Christel er noe man ikke glemmer så lett, sier Øivind Frisvold.

Fredag kommer Andre Strong med et sjumanns soulband fra Dublin. Andrew Strong hadde hovedrollen i filmen «The Commitments» og har fortsatt en meget kraftfull soulstemme og masse energi.

– Han er ei kruttønne på scenen og leverer ei hittrekke som bare må få deg til å danse, smile og synge, sier Frisvold.

Suksess for Byfesten: – Det er helt tydelig at dette er noe folk vil ha  

Fredagen kan man oppleve Roffy's Hule på den lille scenen. De er kjent som et band som pøser ut herlige rockehits med heftig driv og innlevelse.

Kristian Raanes er en populær kar også på Nordmøre etter sin innsats i Idol. Han spiller med band fredagskvelden.

Gjensyn med Abel

Morten Abel han vært på Byfesten før. Nå kommer han sammen med legendariske The September When, som har våknet til live igjen. Bandet satte i sin tid en ny standard for norsk rock, og ga oss låter som «Bullet Me», «Cries Like A Baby» og «Can I Trust You».

Bandet ble kåret til Årets Spellemann allerede i 1993. De har vært gjennom oppløsning og gjenforening før, men har hatt en formidabel oppgave etter at Morten Mølster døde i 2013.

 

– The September When tar turen til utvalgte festivaler og byer i Norge. Det er en stor glede å ha et av Norgeshistoriens største band som gjester på Byfesten, sier Øivind Frisvold.

Et mer nøyaktig program for lørdagen kommer etter hvert. Det kommer til å syde av liv på og rundt Piren, blant annet med Ta Sjansen.

– Det blir et knakende flott opplegg for barn i alle aldre med blant andre Øyvind Weiseth fra Halsa. Lørdag kommer også Loveshack og Ramp. Sistnevnte er et lokalt band med rungende rock'n roll med fett driv, sier fest(ival)sjefen – som selv er en habil bandmusiker og setter stor pris på heftig rock.

– Vi satser på en fin miks med lokale band og band utenfra. Det vil også bli en mini matfestival, sier Frisvold, som vil takke alle frivillige som på dugnad er var med og drar lasset.

– Vi håper mange ønsker å bidra også i år. Med dugnad, som sponsorer eller som publikum. Nå nærmer vi oss virkelig det store målet, realiseringen av hele Nordmøres myldrested for kultur, nemlig Kulturfabrikken. En vellykket Byfest betyr mye for det videre arbeidet, sier Øivind Frisvold.

Les også

Suksess for Byfesten: – Det er helt tydelig at dette er noe folk vil ha

 

Kommentarer til denne saken