Sørlie har lang erfaring fra kulturetaten i Kristiansund kommune. Han jobber nå som fagkoordinator for kunst og kultur i kommunen.

– Sørlie har en sterk bakgrunn fra ledelse og administrasjon, samt bred erfaring fra offentlig forvaltning, opplæring, frivillighet, kunst og kultur, skriver Nordmørsmusea i sin offentliggjøring av ansettelsen.

– Vi gleder oss til å ønske ham velkommen.

Sørlie starter i Nordmørsmusea den 14. august i år.

– Det dukket opp en spennende stilling innen kulturbransjen, og de vokser ikke på trær i vårt nærmiljø. Derfor måtte jeg gripe muligheten, sier Sørlie til Tidens Krav.

Han forteller at han gjennom mange år i kommunen, og særlig de to siste som fagkoordinator for kunst og kultur har gjort seg mange nyttige erfaringer - blant annet gjennom jobbing med bibliotek og Normoria. Erfaringer han tar med seg inn i den nye jobben.

– Jeg gleder meg veldig til å være med på å videreutvikle en spennende organisasjon. Dette blir kjekt. Selv om jeg skal jobbe med det administrative, ser jeg frem til å jobbe med de som skal formidle vår kulturarv. For et museum er nok formidling det viktigste av alt, noe jeg kjenner igjen fra mange års jobbing med musikk og undervisning, sier Sørlie.