Fagforbundet Averøy mener at tenner er like viktig som resten av kroppen og må inn i egenandelsordningen. Tall viser at 4 av 10 unge ikke har økonomi til å gå til tannlegen. Når innbyggerne våre blir tvunget til å velge mellom trekking til kr. 1500 eller betale 6.000-30.000 for nye tenner, blir valget økonomi foran livskvalitet.

Smilet er vår identitet. Uten tenner mister vi smilet som fører til dårlig psykisk helse - er det noe vi ønsker for vår befolkning? Uten tenner klarer vi ikke tygge mat som igjen fører til andre sykdommer – underernæring, infeksjoner m.m. Dette mener vi i Fagforbundet Averøy at vi må få ordning på nå slik at ikke den private økonomien bestemmer over vår livskvalitet.

Fagforbundet Averøy mener derfor at regjeringen må ta ansvar nå og få dette inn på dagsorden slik at vi får dette inn i egenandelsordningen.

Vi trenger handlekraft og utbygging av velferdsstaten vår. Vi må sørge for at alle innbyggere i Norge har trygghet og forutsigbarhet for seg og sin familie, hvor økonomi ikke går på bekostning av egen helse.