Gå til sidens hovedinnhold

Tallet stiger i Norge, men i Møre og Romsdal er det nå bare to innlagte koronapasienter

Mandag var 79 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på 19 pasienter fra forrige fredag.

12 av pasientene får respiratorbehandling, og 20 ligger på intensivavdeling.

Det er to flere på respirator og fire flere på intensivavdeling enn forrige fredag, ifølge Helsedirektoratets oversikt mandag.

Ikke siden 29. mai har tallene på antall innlagte vært høyere. Da var det 81 innlagte. Etter det har tallene gått jevnt nedover, før det den siste tiden har begynt å stige igjen.

To i Møre og Romsdal

61 av koronapasientene er innlagt på sykehus i regionen Helse Sør-Øst, åtte er innlagt i Helse Vest, seks er innlagt i Helse Midt-Norge, og fire er innlagt i Helse nord.

Av de seks i Helse Midt-Norge er det to pasienter som er innlagt ved sykehusene i Møre og Romsdal. Det viser en oversikt på helseforetakets nettsider som er oppdatert mandag 30. august.

Sist fredag, 27. august, var det tre innlagte koronapasienter ved Helse Møre og Romsdal, og torsdag 26. august var det fire pasienter. Det er dermed en nedadgående trend i vårt fylke, i motsetning til det tallene viser på landsbasis.

Intensivpasienter

17 av pasientene på intensivavdeling er innlagt hos Helse Sør-Øst, én er innlagt hos Helse Midt-Norge, én er innlagt hos Helse Nord, og én er innlagt hos Helse Vest.

Siden februar i fjor har 157.040 personer fått påvist koronasmitte her i landet, viser mandagens foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Kommentarer til denne saken