Dette i skarp konkurranse med andre dyktige nominerte i bransjen, og som avslutning på en digital konferanse for byggenæringen med foredragsholdere fra inn- og utland.

Dette skriver Talgø MøreTre i en pressemelding torsdag.

Også i fjor var bedriften nominert, men nådde ikke helt opp.

– Det var derfor ekstra stas og stor jubel blant hos de ansatte da et kamerateam i dag entret lokalene til Talgø og serverte nyheten direkte fra live-sendingen i Oslo, heter det i pressemeldingen.

– En stor jobb

I Talgø MøreTre mottas prisen med stor glede og entusiasme, og særlig hos dem som jobber tettest med dette i sin hverdag.

– Alle byggevarer som skal selges i Norge må være registrert i NOBB, så det er en stor jobb å sørge for en til enhver tid oppdatert base som gir riktig informasjon og også effektiviseringsgevinst og markedsgevinst dersom det brukes riktig, sier Bjørnar Brøske som er ansvarlig for NOBB-arbeidet hos Talgø MøreTre.

– Og så er det jo ekstra hyggelig at det er nettopp kundene våre som har stemt oss fram i konkurranse med mange dyktige bransjekolleger, fortsetter han.

– Hos oss som jobber tettest med kjedene stilles det stadig strengere krav til kvalitet fra oss leverandører i NOBBarbeidet, og vi er helt avhengige at vi har godt utviklede systemer i bunn for alt vi gjør for at vareflyt og servicegrad skal fungere optimalt, sier Divisjonssjef, salg og marked, Bjørn Hauglann.

– Et forbilde

I begrunnelsen fra pristildelingen heter det:

«Årets prisvinner har lagt mye innsats i å heve kvaliteten på sine produktdata i NOBB. De bruker NOBB aktivt som et viktig ledd i sin kunderelasjon, og viser evne og vilje til å oppfylle markedets krav til korrekt vareinformasjon. Vinneren har i tillegg til å ha høy kvalitet på grunndata og logistikkinformasjon, også utmerket seg med tekniske egenskaper, markedsinformasjon og miljødata.

Talgø MøreTre AS er et forbilde for bransjens øvrige aktører!»

Felles portal

Norsk Byggevarebase (NOBB) er byggenæringens felles vareportal, og den viktigste kilden til produktdata i byggenæringen. Der må alle leverandører registrere grunndata, pris, miljø- og produktdokumentasjon, bilder og produktegenskaper. Et viktig arbeid som er en bærebjelke i bedriftens daglige drift.

«Årets NOBBer» deles ut til en leverandør som utmerker seg med jobben de gjør i vareportalen, og i tillegg til Talgø MøreTre var Tarkett AS, Uldal AS, Vartdal Plastindustri AS, Velux-Norge AS, Gausdal Bruvoll AS, AS Rockwool nominert i år. Totalt er cirka 700 bedrifter vareeiere i NOBB og cirka 800.000 varelinjer er representert, derfor henger det høyt å bli ansett som den aller beste i dette selskapet.

Vinneren av prisen kåres gjennom en prosess der Byggtjeneste samarbeider med representanter fra de største byggevarekjedene og kjøpere av byggvarer på landsbasis. Disse er Byggmakker, Optimera/Montér, Løvenskiold, EA Smith, Gausdal Landhandleri, Malorama, Coop og Mestergruppen.